Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VALİ DAVUT GÜL GAÜN’DE AÇILIŞ DERSİ VERDİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 2019-2020 Eğitim-öğretim yılı açılışı dersini Gaziantep Valisi Davut Gül verdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2019 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 08:32
Kaynak: İHA
VALİ DAVUT GÜL GAÜN’DE AÇILIŞ DERSİ VERDİ

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Erdoğan, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe ve öğretim üyelerinin katıldığı açılış dersinde öğrencilerle biraya gelen Gaziantep Valisi Davut Gül, öğrencilere seslenerek; Gaziantep Üniversitesi’nde okumanın çok büyük bir şans olduğunu belirterek, burada verilen kaliteli eğitimin yanı sıra şehrin de ikinci bir Üniversite olduğunu söyledi. Vali Gül, konuşmasının devamında Gaziantep’te insani ilişkiler, ticari ilişkiler, sivil toplum kuruluşları faaliyetleri de size ikinci bir diploma olarak yansıyacak diye konuştu.

GÜNDEMİ HEM SİYASAL ANLAMDA HEM DE EKONOMİK ANLAMDA TAKİP EDİN

Öğrencilere gündemden uzak kalmamaları tavsiyesinde bulunan Vali Davut Gül, gündemi hem siyasal hem de ekonomik anlamda takip etmelerini belirterek, aynı zamanda sosyal yaşamın içerisinde olmalarını söyledi.

Vali Gül, “Son iki ayda merkez bankası faizleri 7.5 puana yakın indirdi, bu çok önemli. Normal şartlarda beklenti şuydu, faizlerin indiğinde dövizin yükseleceği yönündeydi. Ama döviz yükselmedi hatta zaman zaman düşüşe geçtiği de oldu. Aynı seviyede kaldığı düşünüldüğünde, bu hem uluslararası piyasaların hem de Türkiye’deki piyasaların aslında Türkiye’deki ekonomiye verdiği destek, güven anlamına geliyor. Belki altta bu tam anlamıyla hissedilmedi. Bankalar faizleri düşürecek, reel sektör bunu realize edecek. Bunun bir zamanı var, üç beş ay içerisinde konut satışları artacak, piyasalar canlanacak, daha çok istihdam olacak” dedi.

Gaziantep olarak Türkiye’nin şanslı illerinden biriyiz ancak Türkiye’nin geneline bakıldığında istihdamda bir daralma olduğunun altını çizen Vali Davut Gül, bunun 2020 yılının başı gibi tekrar yükselmeye başlayacağını söyledi. Vali Gül, “Gaziantep’in ekonomik büyümesi Türkiye’nin 4.5 katı. Bu çok önemli bir rakam. Gaziantep’teki bu büyüme ivmesini bütün Türkiye’ye yansımasını arzuluyoruz. Bunun da temelde olabilmesi için ucuz sermayeye ihtiyaç var. İnsanların fabrikası var ama işletme sermayesi ucuz olacak ki, üretim, istihdam artsın. Aynı şekilde ihracaat yapıyor, rekabet edebilmesi için ucuz krediye ihtiyaç var. Sayın Cumhurbaşkanımızın zaman zaman faiz konusunda serzenişte bulunurken aslında temel sebebi bu. Yüzde 30-40 ile hiç kimsenin üretim yapma şansı yok. Faizlerin yüksek olduğu zamanlarda insanlar parasını bankada bekletiyor. Faizler 5’lere, 10’lara indiğinde alıyor, satıyor ya da yatırım yapıyor” şeklinde konuştu.

Vali Gül konuşmasının devamında şunları söyledi: “Başkanlık sisteminin de temel mantığın daha çabuk karar alınsın, çalışabilecek üst düzey personeller kamuda ya da dışarıdan seçme imkânı bulunabilsin, istikrar sağlansın. Avrupa da şuanda seçimlerden sonra 8-10 ay gibi süre koalisyon görüşmeleri devam edilebiliyor, bizde ise başkanlık sistemine geçişle birlikte sandıkta kim kazanırsa onunla devam edilecek ve 5 yıllık bir iktidar oluyor. Sistemle birlikte piyasalara, siyasete güven veriyor. Vatandaş hesabını beş yıl sonraya göre yapıyor. Yerelde de çalışmaların hızlandığını görüyoruz. Başkanlık sisteminin en önemli sıkıntısı tasarruf dönemlerine denk gelmesi oldu. Yatırımlardaki yavaşlık başkanlık sisteminin yavaşlığı gibi algılandı. Tasarruf döneminden daha çabuk çıkmamızı başkanlık sistemi sağlayacak” dedi.

GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün 2018 yılında ilk kez lisans öğrencisi aldığını, bu yıl ise tezli ve tezsiz yüksek lisans programına öğrenci alındığını belirtti. Gökçe, tezli yüksek lisans programına 10 Türk vatandaşı, 5 yabancı uyruklu, tezsiz yüksek lisans programına ise 20 öğrenci alındığını söyledi. Bölüm olarak geçen 4 etkinlik düzenlediklerini, bu yıl da etkinliklere devam edileceğini belirtti.

Gaziantep Valisi Davut Gül açılış dersi sonrasında GAÜN Merkezi Yemekhanesinde öğrencilerle birlikte sıraya girerek yemek aldı ve öğrencilerle sohbet etti. Rektör Prof. Dr. Ali Gür ile birlikte yemek sonrası kampüs içindeki çarşıyı da gezen Vali Gül, öğrencilerle zaman zaman sohbet etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.