Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Gül, “Suriye konusu sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın meselesidir”

Suriye Görev Gücü Koordinasyon Toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi. Vali Davut Gül, burada yaptığı konuşmada Suriye konusunun sadece Gaziantep’in, Kilis’in, Hatay’ın, Türkiye’nin değil tüm dünyanın meselesi olduğunu kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 14:47
Kaynak: İHA
Vali Gül, “Suriye konusu sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın meselesidir”

Toplantının açılışında konuşan Gül, Suriye Görev Gücü Koordinasyon Toplantısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğünün sekretaryası ile Gaziantep’te gerçekleştirildiğini söyledi.

Tüm dünyayı yakından ilgilendiren bir konu olan Suriye meselesinin ekonomik, siyasi, sosyal ve güvenlik boyutlarının bulunduğunu aktaran Gül, “Suriye meselesini sadece Suriye ile değerlendiremeyiz. Özellikle Türkiye’de yaşayan büyükşehirler başta olmak üzere üç milyona yakın Suriye vatandaşı var. Bunların sorunları bizleri doğrudan ilgilendiriyor” dedi.

İki gün sürecek toplantının temel amacının Suriye’de güvenli bölgelerin normalleştirilmesi, buradaki Suriyelilerin oraya gitmelerinin önünün açılması, ticaretin, dolaşımın, sağlık hizmetlerinin daha sağlıklı bir şekilde verilmesi olduğunu aktaran Gül, yoğun programlarına rağmen programa iştirak eden bakan yardımcıları ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Eğitimden sağlığa, güvenlikten sosyal yaşama kadar pek çok konu başlığının sunumlar eşliğinde ele alındığı toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kilis Valisi Recep Soytürk, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu ile ilgili kuruluşların yöneticileri katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.