Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Gül’den kandil mesajı

Gaziantep Valisi Davut Gül, Miraç Kandili dolasıyla mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2020 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:09
Kaynak: İHA
Vali Gül’den kandil mesajı

Vali Gül, mesajında şunları söyledi, “Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.), kutsal mekanlarımızdan olan Mekke’deki Mescidi Haram’dan Kudüs’teki Mescidi Aksa’ya, oradan da göklerin ilahi derinliklerine yürüdüğü mübarek bir gece olan Miraç’ı hep birlikte idrak ediyoruz. Hikmetlerle ve sırlarla dolu bir yolculuk olan Miraç, aynı zamanda insanın kendi iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur. Biz müminler için arınma ve tertemiz olarak Allah’a yönelme anlamına gelen Miraç Kandili rahmet ve lütuflarla doludur. Bu fırsatları değerlendirerek, tövbe kapılarından açılan ümit kapılarına yönelmeliyiz.

Bu gece idrak ettiğimiz kandil vesilesiyle, geçmişimizin muhasebesini yaparak geleceğimizi daha aydınlık kılabilirsek, sadece çevremizdeki insanlara değil, herkese sevgi ve dostluk penceresinden bakarsak, bize sunulan bu fırsatı iyi değerlendirmiş, birey ve toplum olarak Miracı gerçekten anlamına uygun idrak etmiş oluruz.

Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin ve Gaziantepli hemşerilerimin Miraç Kandil’ini tebrik ediyor, insanlık olarak salgın hastalıklar vesilesi ile zor zamanlar geçirdiğimiz bu dönemde bu mübarek gecenin hepimize sağlık huzur, esenlik ve hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.