Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali, Suriyeli mültecilerle iftar yaptı

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Nizip Kaymakamlığı’nca verilen ve Suriyeli sığınmacıların yaşadığı Nizip Konteyner Kentte iftar programına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:16
Kaynak: İHA
Vali, Suriyeli mültecilerle iftar yaptı

Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğuları, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman ve Suriyelilerin katıldığı iftar programında Vali Yerlikaya, iftar öncesi eşi Hatice Nur Yerlikaya ile birlikte Suriyeli sığınmacılarla sohbet etti. Vali Yerlikaya Ramazan vesilesiyle birlikte iftar yapmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Allah’ım bu mübarek Ramazan ayında tutmuş olduğumuz oruçlarımızı kabul etsin. Önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Kadir Gecesini hep birlikte en güzel şekilde idrak etmeyi nasip eylesin. İnşallah Suriye’deki savaş en kısa zamanda son bulur ve Suriye’nin gerçek sahibi olan siz değerli misafirlerimiz de en kısa zamanda vatanınıza kavuşursunuz" dedi. İlçe Müftüsünün duasıyla birlikte açılan iftarın ardından Vali Yerlikaya Geçici Barınma Merkezinde ikamet eden Suriyeli misafirlerin evlerine konuk oldu. Daha sonra pazar yerinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret eden Vali Yerlikaya, burada Suriyeli esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

Esnaf ile yaptığı sohbette Vali Yerlikaya; “Hepimiz zor bir imtihandan geçiyoruz. Biz sizleri Allah için seviyoruz. Sizlere en güzel şekilde hizmet verebilmek için çaba sarf ediyoruz. İnşallah burada dile getirilen ihtiyaçlar en kısa sürede giderilecektir. Şimdiden kadir gecenizi ve bayramınızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.