Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VATAN PARTİSİ MALÜL SAYILMAYAN GAZİLERİ ZİYARET ETTİ

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2018 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 22:42
Kaynak: İHA
VATAN PARTİSİ  MALÜL SAYILMAYAN GAZİLERİ ZİYARET ETTİ

Vatan Partisi Genel Sekreteri ve Ankara 3. Bölge Milletvekili Adayı Utku Reyhan, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Erten Acır, Ankara 3. Bölge Milletvekili Adayı Kurtuluş Özgür Yıldız ile Genel Sekreter Yardımcısı Meltem Ayvalı’dan oluşan heyet, Malül Sayılmayan Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette dernek başkanı Mesut Kılıçarslan “Vatan savunmasında yaralanıp kahramanlık gösteren gazilerimiz arasında ayrımcılığa son verilmesini istiyoruz” dedi. “1953 yılındaki yasa devam ediyor bununla beraber gazilik derecelendirilmesi farklılık gösteriyor. Hakkari’de yaralanan askerle sanayide iş kazası geçiren işçi ile aynı değerlendiriliyoruz bu ayrım kalkmalı” açıklamasını yaptı. “Şehit, gazi, vatan görevi ruhu ölmemeli, gazilerin haklarını devlet kurumları ayrı ayrı vermesin istiyoruz. Biz 19 bin kişiyiz. Parmağın parayla pazarlığı olmaz, sarfedilen sözlere değil ilgiye ihtiyacımız var” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve harp malulü gazi Erten Acır da “Malül yasası devletin yapamayacağı, çıkaramayacağı yasalar değil, bizlere söylenen çok sözler var, bunlar yerine getirilmeli” açıklamasında bulundu.

Vatan Partisi Genel Sekreteri ve Ankara 3. Bölge Milletvekili Adayı Utku Reyhan da “Gazilerimiz arasındaki farklar, ayrımcılık, bürokrasi kalkmalı, bunları kaldıracağız. Ne olursa olsun Mehmetçik ruhu kaybolmaz. Gazilerimizi onurlandırmak, onlara sahip çıkmak gerek. Kanunla değil yönetmelikle bile bir günde çözülebilecek düzenlemeler bunlar. Biz çözeriz. Bu hak arama meselesi aynı zamanda milletin, devletin geleceğiyle de ilgilidir” dedi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.