Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Vatandaş açlığa ve yokluğa mahkum ediliyor"

TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, artan işsizliğin yanında elektrik ve doğal faturaları başta olmak üzere birçok kalemde yapılan zamları gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2019 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:39
Kaynak: İHA
"Vatandaş açlığa ve yokluğa mahkum ediliyor"

“İşsizlik almış başını gidiyor” diyen CHP’li Vekil; “Hükümet olarak bu kötü ekonomiyi düzeltmeye yönelik bir adım atacağınız yok” diyerek AKP İktidarını eleştirdi.

“Vatandaş işsizlik yüzünden evine ekmek götüremiyor, siz saltanatınız için vergileri artırarak vatandaşı daha çok açlığa ve yokluğa mahkûm ediyorsunuz!” diyen Yılmazkaya Mecliste yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 65 bin kişi artarak 4 milyon 596 bin kişi olmuştur.

İşsizlik oranı 3,1 puanlık artış ile %13,9 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı 3,6 puanlık artış ile %16,5 olarak tahmin edildi. Genç nüfusta (15-24 yaş) arası işsizlik oranının %27 olması bizlere 4 gençten birisinin işsiz olduğunu gösteriyor.

Hükümet olarak bu kötü ekonomiyi düzeltmeye yönelik bir adımınız yok. 2018 yılından bugüne kadar elektriğe ve doğalgaza ardı ardına yapılan zamlarla yüzde 80’nin üzerinde artış gerçekleşti. 100 lira elektrik-doğalgaz faturası ödeyen bir vatandaş şimdi 182 lira ödüyor.

Vatandaş işsizlik yüzünden evine ekmek götüremiyor, siz saltanatınız için vergileri artırarak vatandaşı daha çok açlığa ve yokluğa mahkûm ediyorsunuz!”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.