Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Vatandaşa zam yandaşa imkan müjdesi!”

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2021 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:20
Kaynak: İHA
“Vatandaşa zam yandaşa imkan müjdesi!”

Sanayide ve üretimde doğalgaza yapılan yüzde 15 zamla ilgili AKP Hükümeti’ne sert eleştirilerde bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkay, sanayi kuruluşlarıyla ilgili yapılan bu doğalgaz zammı vatandaşa dolaylı olarak daha yüksek yansıtılacaktır. Vatandaşın sırtına, zamlarla, cezalarla, vergilerle binen Saray Hükümeti, ülkenin bütün kaynaklarını yandaşların önüne sermektedir” dedi. 

BU DÖNGÜNÜN SONUNDA YİNE VATANDAŞ ZARARLI ÇIKACAK!

Yılmazkaya, “Sanayide ve üretimde doğalgaza yapılan yüzde 15 zam, vatandaşa dolaylı olarak daha yüksek zamlarla yansıyacak! Maliyetlerinin arttığını gerekçe gösterecek olan sanayi kuruluşları da ürettikleri ürünlerin fiyatlarına zam yapacaktır. Bu kısır döngünün sonunda yine vatandaş zararlı çıkacak, bu zamların bedelini yine vatandaş ödeyecektir.

Sadece elektrik üretimi için doğalgaz yakıtlı santralların payı % 30’alarda. Santrallerin doğalgaz alım fiyatlarındaki artışlar, üretim maliyetlerine doğrudan yansıyacaktır. Kuraklık nedeniyle hidroelektrik santrallerinin elektrik üretimi azaldığı için doğalgaz santralleriyle bu elektrik açığı kapatılmaya çalışılmakta. Elektrik santrallarının doğalgaz alım fiyatlarındaki artışlar, üretim maliyetlerine doğrudan yansıyacağı için yakın bir zamanda, elektrik fiyatlarına yapılacak yüksek zam oranı da vatandaşın faturasına eklenecektir.

Bu durum, Ekim ayında elektrik fiyatlarına yapılacağı söylenen yüksek oranda zammın da ana sebeplerinden biri olacaktır” ifadelerin kullandı.

AKP’NİN TEMEL POLİTİKASI VATANDAŞTAN ALIP YANDAŞA VERMEK!

Yılmazkaya, “En son 1 Temmuz tarihi itibariyle elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12 zam yapılmasının ardından AKP Hükümetinin, 1 Eylül tarihinden sonra geçerli olmak kaydıyla büyük sanayi kuruluşları ve elektrik santrallerinde kullanılan doğal gaz fiyatlarına yüzde 15 oranında zam yapması aslında; AKP Hükümetinin temel politikası, bunlar vatandaştan alıp yandaşa vermenin derdinde! Gece yayınlanan Resmi Gazete'de Mehmet Cengiz'in şirketine yine vergi muafiyeti ve destek paketleri getirildi. Saray rejimi halktan alıp 5'li çeteye vermeye devam ediyor.

Zamlarla, cezalarla, vergilerle her fırsatta vatandaşın sırtına binen AKP Hükümeti yandaş müteahhitti olan Cengiz İnşaat’a, yeni yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla şu imkanları sağlamakta;

Gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisna ve iadesi, vergi indirimi (vergi indirim oranı: yüzde 100, yatırım katkı oranı yüzde 80, yatırım katkı tutarının yatırım döneminde kullanılabilecek oranı yüzde 100), azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl süreli SGK işveren primi desteği, 10 yıl süreli gelir vergisi stopaj desteği, azami 20 milyon TL tutarında ve 5 yıl süreli nitelikli personel desteği, 75 milyon TL ile sınırlı 10 yıla kadar enerji tüketim harcamalarının yüzde 50 oranında enerji desteği ve yatırım yeri tahsisi teşvikleri sağlanacak.

AKP Hükümeti vatandaşa zam, yandaşa imkan müjdesi vermekten yorulmadı, usanmadı!

Ama Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizlerde vatandaşı sömüren, yandaşı kayıran bu düzene karşı mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz!

Bu adaletsiz sistemi değiştirmek adına çıktığımız yolda, milletimizle birlikte bu haksız düzene son vereceğiz! Hiçbir yurttaşımızın bundan şüphesi olmasın!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.