Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yabancı diller yüksekokulundan akredite başarısı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN Yabancı Diller Yüksekokulu, uluslararası akreditasyon çalışmaları çerçevesinde aylar süren titiz hazırlıkların sonucunda PearsonAssured Akreditasyon Kurumunun bağımsız denetçisi James McInerney'i ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:57
Kaynak: İHA
Yabancı diller yüksekokulundan akredite başarısı

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Cinkara’nın süreç ve çalışmalara dair sunumu ile başlayana incelemede, James McInerney, Yüksekokulun fiziki şartlarını ve eğitim-öğretim işleyişini yerinde incelerken, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Cinkara ve YDYO Akreditasyon Ekibinden kurum ve yapılan çalışmalara dair bilgi aldı. Denetçi McInerney, ziyaret süresince çalışan ve öğrenciler ile de yüz yüze görüşerek tüm paydaşların süreçteki katkılarını değerlendirdi. İncelemenin ikinci kısmında ise organizasyon, öğrenim ve ölçme-değerlendirme başlıkları altındaki kriterlerin yerine getirilip getirilmediğini inceleyen McInerney, ziyaretinin sonunda gösterilen özveri ve harcanan emekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm paydaşlara teşekkür etti.

Tetkik Ziyareti, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Eminoğlu ve Kalite Güvence Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Derya Özçalışkan ve birim temsilcilerinin katılımıyla senato toplantı salonunda genel değerlendirmeler ile tamamlandı. Olumlu görüşlerini bildiren McInerney, Yüksekokulun ve ekibe dair özverili çalışmaların kendini kanıtladığını ifade ederek, Bağımsız denetçi değerlendirme raporu, yakın zamanda resmi olarak Yüksekokulumuzla paylaşılacak ve akredite sonucunun netleşeceğini belirtti.

Görüşmeler neticesinde Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Yabancı Diller Yüksekokuluna yönelik pozitif görüş ve önerilerine dair paylaşımları için bağımsız denetçi McInerney’ e; ayrıca bu süreçte emeği geçen Yabancı Diller Yüksekokulu ve Kalite Güvence Birimi personellerine teşekkürlerini sundu. Üniversite olarak eğitime dair kalite ve iyileştirme çalışmalarının hız kazandığını her geçen gün daha da artacağını ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.