Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAŞANILABİLİR BİR ŞAHİNBEY İÇİN

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 02:52
Kaynak: İHA
YAŞANILABİLİR BİR ŞAHİNBEY İÇİN

Yaptığı dev projelerle Türkiye'ye örnek gösterilen Şahinbey Belediyesi, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların yaşam kalitelerini arttırma adına yürütülen çalışmalar çerçevesinde geri dönüşüm ve temizlik kampanyalarında önemli adımlar atıldı.

Vatandaş odaklı hizmetlerle Şahinbey'in çehresini değiştiren projelere imza atan Şahinbey Belediyesi, "Güler Yüzlü, Kaliteli ve Hızlı Hizmet" parolasıyla çıktığı yolda emin adımlarla ilerliyor. 870 bin 493 insanımızın yaşadığı Şahinbey ilçesinde, Şahinbey Belediyesi, klasik belediyecilik anlayışının ötesinde bölgenin kendine özgü sorunlarına hızlı, etkin ve makro ölçekli çözümler üretiyor.

Yoğun nüfusu ve çarpık yapılaşmayla birlikte adeta sorunlar yumağı haline gelen Şahinbey'de, göreve geldiği günden bu yana planlı bir değişim sürecine imza atan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu dezavantajları avantaja çeviriyor. Dünün dezavantajlı bölgelerinde, bugün modern yapılar yükseliyor, bölge sosyal alanlarla donatılıyor, modern yaşam alanlarına yenileri ekleniyor, değişen sulietle birlikte 7'den 77'ye Şahinbey'de insanımızın yüzü gülüyor.

2 BİN TON AMBALAJ ATIĞI TOPLANIYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşların geri dönüşüm konusunda bilgilendirilmesi için yoğun çaba sarf edildiğine dikkati çekerek, Şahinbey ilçemizin merkezinde sıfır emisyonlu çevre dostu araçlarla hızlı bir şekilde ambalaj atıklarının toplanması sağlanmaktadır. Şahinbey belediyesi olarak aylık ortalama 2 bin ton ambalaj atığı toplamaktayız. 10 kişilik Bilgilendirme ekibimizle 2016 ve 2017 yıllarında konut ve iş yerlerindeki vatandaşlarımızı kapı kapı dolaşarak Geri Dönüşüm konusunda bilgilendirdik. İlçemiz genelinde birçok merkezi noktada stantlarımızı kurarak vatandaşlarımıza geri dönüşüm konusunda bilgilendirme çalışmaları yaptık.

2016 da başlatılan geri dönüşüm eğitimleri kapsamında bu yıl da ilçemizde bulunan okullara gidilerek doğal kaynakları korumak ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşüm konularını öğrencilerimize anlatmaya devam ediyoruz. Okul ziyaretlerimizde öğrencilere çevre, temizlik, geri dönüşüm ve atık pil konularını detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 'Çevrem Sensin' etkinliği ile öğrencilerimize ve konuklarımıza tiyatro eşliğinde geri dönüşüm konularını işleyip eğitici seminerler verdik. Bugüne kadar 3 bin öğrencimize geri dönüşüm temalı tiyatro etkinliği ve bilgilendirme amaçlı seminerler verdik. Geri dönüşüm konusunda başlattığımız çalışmalar kapsamında Tekstilkent Mahallemizde bulunan yaklaşık 2 bin tekstil firmasını tek tek ziyaret ederek hazırladığımız bilgilendirme broşürleri ile tekstil atıklarının geri dönüşümüne destek olmaları konusunda bilgilendirme çalışmaları yaptık.

Ambalaj atıklarının kolay bir şekilde toplanması için Şahinbey İlçemizin farklı noktalarına 20 adet Pet Şişe Kafesi, 120 adet Geri Dönüşüm konteynerleri yerleştirdik. Marketlere 40 adet büyük boy ve 20 adet küçük boy kafes koyduk. Kamu kurumları, yurtlar, ofis vb. yerlere 18 bin adet iç mekan kutusu verildi. Konutlara toplamda 650.000 adet geri dönüşüm poşeti dağıtımı yapıldı. Sağlıksız ve zor koşullarda çöplerden ambalaj atığı toplayan 14 sokak toplayıcısına belediyemiz bünyesinde iş imkanı sunarak üniforma, maske, eldiven verip sağlıklı çalışma ortamı sunduk" dedi.

168 OKULU ZİYARET ETTİK

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, özellikle öğrencilerin bilinçlendirilmesi için kampanyalar düzenlediklerini belirterek şöyle devam etti.

Daha temiz bir Şahinbey için en büyük temizliğin kirletmemek olduğunu okuldaki öğrencilerimize aşılamak adına düzenlediğimiz temizlik kampanyası dâhilinde 168 okulumuzu ziyaret ettik. Ziyaret ettiğimiz okullarımıza tenis masası futbol basketbol topu başta olmak üzere çeşitli hediyeler dağıttık. Bahçesi uygun olan tüm okullarımızı ağaçlandırdık. Öğrencilerimize örnek olmak adına atık pil toplama kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında toplamda bu güne kadar 11.515 kg atık pil topladık. Dereceye giren okullarımızı ödüllendirdik. Çevremizi korumak adına başlattığımız atık yağ toplama çalışmalarında Şahinbey ilçemizin her noktasında bulunan gençlik merkezlerimiz ve sosyal tesislerimize atık yağ toplama kutuları koyduk. Bu güne kadar toplamda 800 litre Atık yağ topladık" dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN HUZURU İÇİN

Şahinbey İlçesi'nin temizliğine ve bakımına önem verdiklerini belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Şahinbey ilçemizde bulunan tüm camilerin aylık rutin olarak temizliğini yapmaktayız. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde ibadetlerini yapabilmesi adına camilerimizin halılarını tam teşekküllü halı yıkama makinası ile yıkayıp genel temizliğini yapmaktayız. Evsel atık ilaç toplama kampanyası ile 14 kuruma ilaç toplama kutuları yerleştirildi Evlerde kullanılmayan, miadı geçmiş ilaçlar bu kutularda toplanarak toplum ve çevre için geri dönüşü zor olabilecek riskler ortadan kalkmıştır. Toplu Temizlik Ekibimiz tarafından kent içinde daha yaşanılabilir bir ortam ve tertemiz bir Şahinbey oluşturmak için ilçemiz genelinde bulunan bütün mahallerde gidilerek temizliği sağlanmaktadır. Temizlik konusunda mahallesini veya evinin önünü temizleyen duyarlı vatandaşlarımıza içinde sıvı sabun, önlük, not defteri, 'Bayat Ekmekle Yemek Pasta Ve Tatlı Tarifleri' adlı kitabımızın bulunduğu hediye çantasını hediye ediyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak sosyal duyarlılık anlamında 'Bayat Ekmekler Sofraya' projemizle temel gıda maddemiz olan ekmeğin israf olmaması için farkındalık oluşturmak adına içinde yemek ve tatlı tariflerinin yer aldığı 'Bayat Ekmekle Yemek, Pasta Ve Tatlı Tarifleri' adlı kitabımızı hazırladık. Bugüne kadar 11 bin kitabı vatandaşlarımıza hediye etmiş bulunmaktayız" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.