Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşlı çift dolandırıldı

Gaziantep'te yaşlı bir çifti telefonla arayan dolandırıcılar, "FETÖ'nün parası sizin evde gizlenmiş" diyerek kandırdıkları çiftin hac için biriktirdiği 15 bin lirasını dolandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2017 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 06:02
Kaynak: İHA
Yaşlı çift dolandırıldı

Edinilen bilgiye göre, Şehitkamil ilçesine bağlı Beykent Mahallesi 85004 Nolu Cadde'de yaşayan 76 yaşındaki Mehmet Böke ve karısı Güler Böke, kendilerini polis olarak tanıtan kişilere 15 bin TL'sini kaptırdı. Telefonla arayan şahıslar, 73 yaşındaki Güler Böke'ye polis olduklarını ve FETÖ operasyonu ile yakalanan 2 kişinin, terör örgütüne ait parayı evlerinde gizlediğini itiraf ettiğini söyledi.

Söylenene önce inanmayan kadın, telefondan gelen telsiz sesleri ve kişinin zaman zaman "sayın savcım" diyerek, ikinci kişi ile konuşması üzerine dolandırıcıya inandı. Telefonla görüştüğü şahsın talimatlarını dinlemeye başlayan kadın, eve gelen ikinci şahsa ise polis kimliğini göstermesi ile paraları teslim etti.

Hac için biriktirdiği parayı dolandırıcılara kaptırdığını anlayan çift, olayı polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri inceleme başlattı. Yaşlı çift mağdur olduklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.