Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YENİ NORMALLERE UYGUN İLK TOPLANTIDA GÜNDEM “GASTRONOMİ” OLDU

Normal hayata geçişin başlamasıyla birlikte Gaziantep Ticaret Odasında gerçekleştirilen ilk toplantı "Gastronomi Sektörü İstişare Toplantısı" oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2020 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 21:41
Kaynak: İHA
YENİ NORMALLERE UYGUN İLK TOPLANTIDA GÜNDEM “GASTRONOMİ” OLDU

Pandemi kurallarına uygun düzenlemelerle, kayıtların QR kod okutma yöntemiyle yapılıp, hijyen, sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun gerçekleştirilen toplantıda, Gaziantep’in lokomotif sektörü gastronomideki normalleşme çalışmaları masaya yatırılırken, GETHAM’ın sektöre yönelik inovatif tasarımları da sektör temsilcilerine tanıtıldı.

“Pandemi Sonrası Gastronomi Sektöründe Normalleşme Çalışmaları” konulu toplantının açılış konuşmasını yapan GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, “Şüphesiz ki salgın sürecinden en fazla yara alan sektörlerin başında şehrimizin lokomotif sektörü gastronomi geliyor. Biz bu süreçte birçok konuda elimizi taşın altına koyarak sıkıntılara çare aradık, çözümler ürettik. 20 bini aşkın üyenin temsilcisi olarak lobi gücümüzü sonuna kadar kullandık. Doğru cümlelerle sıkıntılarımızı ilgili mercilere iletip, söz söyledik. Emin olun sizin dertlerinizle en az sizin kadar ilgiliyiz.” dedi

YILDIRIM: PAKET SERVİSE İZİN VERİLMESİNDE ÖNCÜ OLDUK

Konuşmasında pandemi sürecinde GTO’nun yürüttüğü faaliyetlere de değinen Yıldırım, işletmelerin kapatıldığı dönemde paket servise izin verilmesine öncülük ettiklerini belirterek şöyle devam etti:

“En başta komitelerimize ve üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Onların çalışmaları ve geri bildirimleridir bizi güçlü kılan. Bize bildirilen sorunları özenle çalışarak hazırladığımız raporlarla ilgili makamlara iletiyor ve çözüme kavuşana kadar takipçisi oluyoruz. Paket servise izin verilmesi de bu şekilde oldu. Emin olun bu izinin verilmesinde GTO yaptığı girişimlerle öncü olmuştur.”

YILDIRIM: HEDEFİMİZ BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI

Yeni normalleşme sürecinde kafe ve restoranların saat 24’e kadar açık kalması ve kısa çalışma ödeneği destek süresinin uzatılması için yaptıkları girişimlerden de olumlu sonuçlar aldıklarını vurgulayan Yıldırım şunları söyledi:

“Nefes Kredisi’nden Mücbir sebep kapsamının genişletilmesine, 65 yaş üstü vergi mükelleflerinin sokağa çıkma izninden, İş’e Devam Kredisi’ne kadar pek çok konuda Odamız önemli rol oynadı. Şimdi ise hedefimiz vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması. Bu konu hakkında umuyorum ki kısa bir süre içerisinde olumlu dönüşler elde edeceğiz. Açıkçası bir adım atılması da zorunlu. Şuan hangi işletmemiz vergi borçlarını, SGK borçlarını ödeyecek kadar kazanıyor? İnşallah bu sorun da çözülecek.”

ACIOĞLU: GASTRONOMİ SEKTÖRÜNÜN TEMSİLCİLERİ OLARAK SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK

GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda sektör temsilcisi Uğur Acıoğlu da normalleşme sürecinin başladığını fakat sektörün yeni normallere uyum sağlamak zorunda olduğunu belirtti.

“Gastronomi sektörünün temsilcileri olarak sorumluluğumuz büyük.” diyen Acıoğlu, bu sürecin kendileri için bir fırsat olabileceğini söyleyerek şu şekilde konuştu:

“Hatırlarsanız salgın öncesinde ‘Sofrada lezzet, hizmette kalite’ sloganıyla ‘Gaziantep'te Gastronomi Turizminin Kalitesinin Arttırılması Projesi’ için yola çıkmıştık. Bu projemizin çalışmaları da devam ediyor… Bardağın dolu tarafından bakacak olursak bu pandemi süreci belki de sektörümüzün seviye atlamasını sağlayacak. Şuan tüm işletmelerimiz hızlı bir dönüşüm içerisinde. Büyükşehir Belediyemiz iş birliğiyle başlattığımız ‘Ağzımızın Tadı Geldi’ kampanyası kapsamında gerekli şartları yerine getiren işletmelerimize verdiğimiz ‘Fıstık Gibi’ sertifikası da bunun en güzel örneği. Biz Gaziantep olarak bu konuda öncü olmalı, tüm Türkiye’ye örnek olmalıyız. En hijyenik, en kaliteli, en lezzetli lokantalar, restoranlar, kafeler bizde olmalı. Bunu hep birlikte başaracağız.”

GETHAM’DAN 3 YENİ ÜRÜN

GTO’da gerçekleştirilen "Gastronomi Sektörü İstişare Toplantısı"nda Gaziantep Bölgesel Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi GETHAM Genel Müdürü Onur Akar da sektöre yönelik 3 yeni ürünü tanıtarak pandemi sürecinde GETHAM’ın yürüttüğü çalışmalar hakkında sektör temsilcilerini bilgilendirdi.

 

Tanıtılan ürünler;

Dezenfekte standı; Yeni normaller kapsamında dezenfektanların en doğru şekilde kullanılmasına olanak sağlıyor. Her kurumun ya da işletmenin rahatlıkla kullanabileceği bu ürünle kullanıcılar, sadece ayaklarını basarak dezenfekte sıvısına ulaşabiliyor. Böylece temas en aza indiriliyor. Bu ürün ayrıca ihtiyaca göre sıvı sabun veya farklı amaçlarla da kullanılabilir.

Dezenfekte Tüneli: Bu ürün ile işletmelerin girişlerinde dezenfekte sıvısı kullanılarak hijyen sağlanmaya çalışılacak. Su ve dezenfekte karışımı ile zararsız bir şekilde işletme giriş kapılarında dezenfekte bariyeri oluşturulmuş olacak. Bu ürün, piyasadaki diğer ürünlerden farklı olarak, fazla ekipman kullanımı yerine sadece kapı şeklindeki tasarımıyla kullanım kolaylığı sunuyor.

UV Servis arabası: Virüs ve bakteriler üzerinde etkili UV-C tipi ışınlar kullanılarak, restoranlarda tabak, bardak, çatal, bıçak, kaşık vb. gibi müşterinin doğrudan kullandığı ürünlerde maksimum hijyenin sağlanabilmesi için geliştirildi. Bu ürün tüm emniyet tedbirleri alınarak tasarlandığından, UV-C ışığı hiçbir canlı ile doğrudan temas etmiyor. Restoran içinde hareketli olan servis arabası, bataryası ile yaklaşık 12 saat boyunca aralıksız hizmet verebiliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.