Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni sistem en fazla Gaziantep’e yarayacak

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, parti yöneticileriyle birlikte gazetemiz Güncel’i ziyaret etti. Referandum çalışmalarını anlatan Koçer, Evet oylarının her hafta arttığını belirterek, “Güçlü bir Evet çıkması için çalışıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:16
Kaynak: İHA
Yeni sistem en fazla Gaziantep’e yarayacak

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini en çok istemesi gereken illerin başında Gaziantep geliyor” diyen Koçer, yeni sistemin istikrar getirdiğini, istikrarlı bir ortamın da en çok sanayi ve ticaret merkezi olan Gaziantep gibi illere fayda sağlayacağını ifade etti.

TERÖRE EN GÜZEL CEVAP

16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği ile ilgili referandum çalışmalarında gelinen noktayı değerlendiren Milletvekili Nejat Koçer, kararsız seçmen sayısının hızla azaldığına dikkat çekti. Koçer, “Referandum ile ilgili çalışmalara başladığımızda kararsızlar çoktu. Ancak gelinen noktada kararsızların azaldığını görüyoruz. Evet vereceklerin oranı her hafta daha da yükseliyor. Hedefimiz güçlü bir Evet oyunun çıkması. Güçlü bir Evet, teröre, teröre destek verenlere ve Avrupa ülkelerine en güzel cevap olacaktır” diye konuştu.

EN ÇOK GAZİANTEP İSTEMELİ

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemin neden gerekli olduğunu anlatan Koçer, çift başlılığın ülkeye hız kaybettirdiğini söyledi. Yeni sistemin istikrar ve refah anlamına geldiğini vurgulayan Koçer, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini en çok istemesi gereken illerin başında Gaziantep’in geldiğini ifade etti. Koçer, “Çünkü Gaziantep, bir üretim, istihdam ve ihracat şehri. Gaziantep olarak ihracatta 5, istihdamda 9. sıradayız. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat için de istikrar gerekiyor. İşte 16 Nisan’dan sonra istikrarsızlık ihtimali ortadan kalkıyor. Bu nedenle Gaziantep, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden en çok faydayı görecek illerin başında yer alıyor” dedi.

BU HIZLA SANAYİ 4.0’I YAKALAYAMAYIZ

Bilim ve teknolojideki değişimi yakalamak için de Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gerekli olduğunu söyleyen Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, şöyle dedi: “Dünya hızla değişiyor. Yeni sanayi devrimi yaşanıyor. Sanayi 4.0 olarak adlandırılan bu dönüşüm dijitalleşmeyi, inovasyonu ve yapay zekayı getiriyor. Biz mevcut hızımızla Sanayi 4.0’ı yakalayamayız. Bürokrasiyi azaltacak, hızımızı yükseltecek, güçlü bir irade lazım. Böylece dünyanın hızına yetişebiliriz. Yakında hayatımızda robotlar olacak. Çok değil 3-5 yıl sonra robotlar gelecek. Bu değişimin dışında kalamayız.”

ÇOK BAŞARILI BİR HAREKAT

Koçer, önceki gün sona eren Fırat Kalkanı harekatı ile ilgili görüşlerini de paylaştı. Sınır ötesinde gerçekleşen Fırat Kalkanı harekatının son derece başarılı olduğunu kaydeden Koçer, “Öncelikle ülkemizin bekası için, insanlarımızın mutluluğu için bu harekatta şehit düşenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Çok başarılı bir operasyon geçirdik. Koalisyon güçlerinin 3-4 yıldır yapamadığını Türkiye 6-7 ay gibi kısa bir sürede başardı. Bu nedenle Türkiye’nin güçlü olması gerek. Hem ülkemizdeki istikrar, hem de komşularımızdaki istikrar için. Çünkü bu coğrafya zor bir coğrafya. Böyle bir ortamda da Türkiye gibi güçlü oyun kuruculara ihtiyaç var. Eskiden eline vurup ekmeği alınan bir ülke vardı. Şimdi güçlü Türkiye’nin bükemedikleri elini öpüyorlar” diye açıklamada bulundu.

REFERANDUM ÖNCESİ YALANA SARILDILAR

CHP’nin Anayasa değişikliğine katkı koymamasını da eleştiren Koçer, şöyle devam etti: “Yeni Anayasa’ya CHP de katkı koysa çok güzel olurdu. Ancak her şeye hayır demeye devam ediyorlar. Köprü, yol, hava limanı, hastane ne yaparsanız, hangi teklifi getirirseniz hayır diyorlar. Bir tane Evet’leri yok. Bu referandum öncesi de adeta yalana sarıldılar. Hiçbir seçim öncesi bu kadar yalana sığınmamışlardı. Biz vatandaşla buluşmalarımızda yapacaklarımızı anlatmaktan çok onların yalanlarını düzeltmekle uğraşıyoruz. Siyasi etik ve siyasi ahlak dışı bu duruma bir son verilmesi gerekiyor. Yalanla değil, fikir, proje, düşünce üretme konusunda yarışalım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Hayır çadırına girmesi çok şık oldu. Cumhurbaşkanımız belki siyasi risk aldı ama çok güzel bir adım attı. Siyasete kalite getirmek gerek, nezaket getirmek gerek. Projelerde yarışmak gerek.”

SURİYE’YE İHRACAT PATLAMASI

Yaşanan olumsuzluklar dikkate alındığında 2016 yılının başarılı geçtiğine vurgu yapan Koçer, 2017 yılında Türkiye’nin büyük başarılara imza atacağını açıkladı. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracattaki gelişmelerin son derece olumlu olduğunu belirten Koçer, Suriye’ye yapılan ihracata dikkat çekti. Koçer, Suriye’ye yapılan ihracatta patlama yaşandığını belirterek, geçtiğimiz yıl 460 milyon dolar olan ihracat rakamının bu yıl 1 milyar doları bulacağını belirtti.

VATANDAŞLIKLA İLGİLİ ÇALIŞMA YOK

Muhalefetin Suriyeliler konusunda da yalana sarıldığını savunan Koçer, “Suriyelilerle ilgili yalanlara da değinmek istiyorum. Bakın Suriyelilerin vatandaşlığa alınması ile ilgili hiçbir çalışma yok. Üniversitelere sınavsız girmeleri söz konusu değil. Bunların hepsi yalan. Yalan üzerine kurulu bir kampanya. Biz Cerablus’u terörden temizleyince 40 bin kişi oraya geri döndü. Şimdi El Bab’ı terörden kurtardık. Buraya da 100 bin kişinin dönmesini bekliyoruz. Suriye’ye huzur geldikçe, oraya dönenlerin sayısı hızla artacak” dedi.

KÜLFET NİMET GETİRİR

Suriye’nin yeniden imarında en büyük payı Gaziantep’in alacağını söyleyen Koçer, bu durumun Fırat Kalkanı Harekatının sonucu olduğunu belirtti. “Suriye’de ne işimiz var?” diyenlerin bu durumu görmesini isteyen Koçer, “6 Yıldan bu yana Suriye’deki olayların külfetini çekiyoruz. Savaş sonrası Suriye’nin yeniden imarında da en fazla katkıyı Gaziantep yapacak. Şimdiden başladık. Suriye’ye ihracat patlaması var. Suriye’ye her türlü ürün satılıyor. Önümüzdeki dönemde Gaziantep çok daha hızlı büyüyecek, ön plana çıkacak ve önemini artıracak. Yani önümüzdeki 3 yıl içerisinde yeni bir başarı hikayesi yazmaya hazırız” şeklinde konuştu.

10 BİN YENİ İSTİHDAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan İstihdam Seferberliğine Gaziantep’in önemli katkı yaptığını Milletvekili Koçer, seferberliğin başlamasından bu yana Gaziantep’te 10 bin 77 kişinin işbaşı yaptığını açıkladı. Gaziantepli firmaların 15 bin kadar işsize iş sözü verdiğini hatırlatan Koçer, 16 Nisan’a kadar bu rakamdan daha fazla kişiye istihdam imkanı sağlanacağını söyledi. “İstihdam iyi yolda, Doların ateşi söndü, ihracat iyi gidiyor. Ekonomik göstergelerin önümüzdeki günlerde hızla yukarı çıkacağını hep birlikte göreceğiz” diyen Koçer, istikrarla birlikte büyüme hızının çok artacağını vurguladı.

HAVA LİMANINA YENİ TERMİNAL BİNASI

Başta Suriye olmak üzere bölgeye huzurun gelmesiyle Gaziantep hava limanının öneminin daha da artacağını söyleyen Koçer, şunları söyledi: “Gaziantep, Ortadoğu’da önemli bir merkez. Ancak, Suriye’de barışın sağlanması ve huzurun gelmesi ile birlikte bu önem daha artacak. Dolayısıyla Gaziantep hava limanının da önemi artacak. Bu nedenle 8 körüklü yeni bir terminal binasının yapımı için çalışmalar devam ediyor. Gerekli süreç tamamlanınca bu yıl içerisinde yeni terminal binasının temelinin atılacağını söyleyebiliriz."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.