Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeniden yaşama tutundu

Hava ambulansı ile Gaziantep'e getirilen 59 yaşındaki Muhammed Çokrak, başarılı ameliyatla tıkalı damarı açılarak, yeniden yaşama tutundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2017 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:28
Kaynak: İHA
Yeniden yaşama tutundu

Elazığ'da yaşayan ve vücudunda inme vakası görülen 59 yaşındaki Muhmamed Çokrak, hava ambulansı ile Gaziantep Üniversitesi'ne sevk edildi. GAÜN Hastanesi M. Ali Topçuoğlu Nöroloji Yoğun Bakım ve İnme Merkezi Sorumlusu, Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semih Giray ve ekibi, kısa sürede Çokrak'a müdahale ederek ameliyata aldı. Daha önce de inme vakalarında yaptıkları müdahalelerle gündeme gelen merkez sorumlusu Prof. Dr. Semih Giray ve ekibi başarılı bir operasyona daha imza attı. Hastanın tıkanan damarı başarılı bir ameliyat sonrası yeniden açıldı.

Yaklaşık 6 saat sonra yeniden sağlığına kavuşan Çokrak, "Türkiye’nin böyle hocalara ihtiyacı var. Kısıtlı bir zaman içerisinde büyük bir operasyona imza atarak beni sağlığıma kavuşturdular. Normal şartlarda ilk 4 saatten sonraki operasyonlarda başarılı olunamıyor diye biliyorum. Ama beni herhangi bir sıkıntı olmadan sağlığıma kavuşturdular. Semih hoca ve ekibine müteşekkirim” dedi.

Hastanın eski haline döndüğünü söyleyen Prof. Dr. Giray, "Elazığ’dan hava ambulansıyla getirilen, Muhammed Çokrak adlı hastamızın, buraya geldiğinde bilinci kapalıydı. Sol tarafını da hiç hareket ettiremiyordu. Bu sebeple hastayı gelir gelmez anjiyo ünitesine aldık. Burada yapılan başarılı girişimsel müdahale (Endovasküler Teknoloji Yöntemi) ile tıkanan büyük beyin damarını açtık. Hasta çok kısa bir süre zarfı içerisinde toparlandı. Şimdi eski haline ulaştı, rahatlıkla yemek yiyebiliyor ve yürüyor” şeklinde konuştu.

Giray, İnme Merkezi'nin bölgedeki önemli eksikliği giderdiğini kaydetti. Yeni felç geçiren hastaların tıkanan damarını açmaya yönelik tedavi yöntemi olan trambektomi kullandıklarını sözlerine ekledi. Yaşanan felç olayları ile ilgili önemli bilgiler veren Giray, "Dünya Sağlık Örgütü’ne göre her 10 milyon nüfuslu bölgede 6 dakikada bir felç yaşanıyor. Bölgede bizim gibi bir hizmeti veren herhangi başka bir merkez olmadığından dolayı şu anda çok önemli bir konumdayız. Merkezimiz; inme merkezi üssü haline gelmiş durumda. Bölge dışındaki illerden de hastalarımız oluyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.