Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerli malı ülkeyi kalkındırır

Türkiye'nin 7 bölgesi ve Kıbrıs'tan öğretmenler “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası”nın önemini öğrencilere aşılamak ve bu hususta öğrencileri bilinçlendirmek için sanal ortamda “Türkiye sınıfı” oluşturdular.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2020 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:45
Kaynak: İHA
Yerli malı ülkeyi kalkındırır

Türkiye’nin dört bir köşesinden bu sınıfa katılan öğretmen ve öğrenciler sanal ortamda bir Türkiye sınıf oluşturarak. kendi bölgelerine ait ürünleri birbirine tanıtıp, tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini vurgulayarak yerli malı haftasıyla ilgili farkındalık yaratmayı amaçladılar. Bu hususta öğrencileri bilinçlendirmek için sanal ortamda oluşturulan sınıfta 100 öğretmen ve 250 öğrenci yer aldı.

Etkinliğe Gaziantep' ten Özel Seçkin koleji Anasınıfı öğretmeni Meral Tıraş ile öğrencileri katıldı. Tıraş yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dört bir köşesinden bu sınıfa katılan öğretmen ve öğrencilerin sanal ortamda bir Türkiye sınıfı oluşturarak, bölgelerine ait ürünleri birbirine tanıtıp tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemine dikkat çekildiğini söyledi. Yerli malı ile ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Tıraş, proje koordinatörlüğünü Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığını, üç gün boyunca sanal oramda 3 oturum şeklinde gerçekleştirilen projede 150'nin üzerinde yerli malı sunumu yapıldığını belirtti.

Tıraş, Gaziantep 'in yemeklerini, zeytinyağı, zeytin, fıstık, kutnu, sedef işlemeciliği, bakır işlemeciliği, baklavası, kebabının tanıtıldığını söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.