Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeşil rekor

Her yıl 1 milyon metrekare yeşil alan üreten Büyükşehir Belediyesi bu konuda Türkiye rekoru kırdı. Başkan Fatma Şahin, “Bunu yapabilen başka bir belediye yok” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2017 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:41
Kaynak: İHA
Yeşil rekor

32 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı meclis toplantısı Fatma Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, meclis toplantısında belediyenin projelerini ve hedeflerini anlattı. 32 Maddenin görüşüldüğü toplantıda, yeşil alandan, ulaşıma belediyenin yürüttüğü ve hedeflediği projelerle ilgili bilgi verildi.

BAŞKA BELEDİYE YOK

Yılda bir milyon metre kare yeşil alan ürettiklerini belirten Şahin, “Biz geçen hafta park ve bahçeler daire başkanlığımızdan sunum aldım. Ben bir mühendisim, benim ne dediğim önemli değil. Rakamların ne dediği önemli. Kişi başına düşen yeşil alan değil mi? Biz şuanda yılda bir milyon metre kare yeşil alan üretmişiz. Son 3 yılda bunu yapmışsız. Bunu yapan başka bir belediye yoktur. Yeşil alanda bir eksiğimiz varsa bundan sonra daha dikkatli olmalıyız.” şeklinde konuştu.

YENİ HAVAALANI İHALESİ

Havaalanı hakkında bilgi veren Şahin,” Havaalanı ile ilgili kısımda da milletvekillerimiz bakanlarımız çok yakından takip ettiler. Yeni yatırımla ilgili 10 gün önce ihaleye çıkmıştı. İhale şartları oluşmayınca iptal oldu. Muhtemelen bu hafta içerisinde yeni havalimanı ile ilgili yaklaşık 350 milyon TL'lik bir yatırım var. Bununla ilgili kısım ihale aşamasında” ifadelerini kullandı.

“UNESCO ŞEHRİ BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ZENGİNLİK”

Şahin, Gaziantep’in yaşanabilir şehir olduğunu vurgulayarak, “UNESCO şehri bizim için büyük bir zenginlik. Yaşanabilir kentlerden birisi. Ben TÜİK başkanımızın yanına bire bir gittim. Bu kriterler çok önemli. Bu kriterler de bu hem olduğumuz yerlerde olmayız. Hem hak ettiğimiz yerlerde olmalıyız. Baktık ki TÜİK kendi verilerinde belediyeye ait müze sayısını kabul etmiyor. Sadece Kültür Bakanlığı'nın müze sayısına ve ziyaretçi sayısına bakıyor. Bu yaşanabilir kentlerde otel sayısı, yatak sayısı hepsini ya yukarı ya da aşağı çıkarıyor. Yaklaşık 60 kriter var. Bunun için de biz arkadaşlarla tek tek çalıştık” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.