Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya, AKP iktidarını bombardımana tuttu

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, AKP İktidarını sert sözlerle eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2019 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 02:14
Kaynak: İHA
Yılmazkaya, AKP iktidarını bombardımana tuttu

TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada artan Suriyeli nüfusuna ve kentteki işsizliğe değinen Yılmazkaya, Antep’in cazibeliğinin kalmadığını, bölgenin bir kaosa doğru gittiğini ifade etti.

“Elin adamı marsa uzay aracı indiriyor, biz ise kışın ortasında Gaziantep’e sisten dolayı uçak indiremiyoruz! Cazibe merkezi diyorsunuz, Antep’in cazibeliğimi kaldı? Artan işsizlik, ekonomik sıkıntılar, esnafın, sanayicinin kan ağladığı şehir mi cazibe merkezi olacak” diyen CHP’li Yılmazkaya AKP’li vekilleri bombardımana tuttu.

AKP’nin yanlış politikalarını eleştiren Yılmazkaya, Mecliste yaptığı konuşmada;

“Artan Suriyeli sayısı 400 bini geçmiş. Kendi vatandaşımız bile Gaziantep’e, zor geliyor, uluslararası gelişleri nasıl sağlayacaksınız? Artık bazı mahalleler Suriyeli gettolara dönüşmüş. Vatandaşımız saat 9 dan sonra o bölgelere giremiyor, gece gezmeye korkuyor. Bölgede bireysel karmaşalar başladı.

Daha 15 gün önce bir gencimiz Suriyeliler tarafından ağır yaralandı. Ölümle pençeleşiyor..! İşsizlik artmış, gençlerimiz boş geziyor. Maalesef bu gidişle Bölgemizde, Urfa, Hatay ve Kilis’te, Kürt-Türk-Arap çatışmasına doğru bir gidiş gelişebilir. Bu karmaşa artabilir ve önünü alamayız, bilesiniz..! UYARIYORUM..!” dedi.

Torba tasarının 15. ve 16. Maddeleri üzerine konuşan Yılmazkaya şu ifadelere yer verdi;

 

“Ülkemizdeki 6. büyük ekonomi ve sanayinin olduğu Gaziantep ilimizde bilimin ve teknolojinin öncülüğünde mühendislik branşlarının ve eğitiminin ön plana çıkması evet doğru bir planlamadır.

Ancak doğru olmayan konu şu;

Bu yeni açılan üniversite, FETÖ bağlantılı bir ailenin mütevelli heyeti olduğu Zirve Üniversitesi olup, 15 Temmuzdan sonra kapatılıp Gaziantep Üniversitesine bağlanmış, 15 Temmuz ek yerleşkesi olarak 2 yıldır da kullanılmaktaydı.

Aslında çeşitli nedenler ile bu yerleşkenin yeni bir üniversite olarak açılması yerine Gaziantep Üniversitesinin ek yerleşkesi ve birimleri olarak kalması daha doğru bir yaklaşım olacaktı.”

GAZİANTEP, KİRASI İLE SUYU İLE YAŞAM TARZI İLE PAHALI BİR ŞEHİR

“Çünkü hâlihazırda Gaziantep Üniversitesinde bile öğretim görevlisi sıkıntısı devam etmekteyken böyle plansız ve programsız adımlar bölgeye ve ülkeye büyük zararlar doğuracaktır.

Gaziantep, kirası ile suyu ile yaşam tarzı ile pahalı bir şehir. Akademik kariyeri için Gaziantep’e gelen öğretim görevlileri kira ve geçim sıkıntısından, pahalılıktan

kaynaklı, kariyerini tamamlar tamamlamaz kentimizden maalesef istemese de gitmektedir.

Hatta üniversite Rektörümüz akademik personel, sırf yüksek kiradan kurtulsunlar diye, TOKİ destekli konut yapımını hayata geçirmek istemişse de çeşitli nedenlerden ötürü bu proje gerçekleşememiştir.

Savaş bölgesi olmasına rağmen sanayi şehri, zengin şehri diye komşu illere verilen geliştirme ödeneği de ilimize maalesef verilmemektedir. Buda mağduriyetlerde artışa neden olmakta, öğretim görevlilerimizin gidişini hızlandırmaktadır.”

BU KONULARI, İLİMİZDEKİ 3 ÜNİVERSİTENİN REKTÖRÜNE HİÇ DANIŞMADINIZ MI?

Bu yeni üniversitede sağlık bilimleri, tıp fakültesi, diş hekimliği fakültesinin bölümleri de açılacakmış…

Değerli arkadaşlar;

Kentimizde eğitim zaten sıkıntılı, öğretim elamanı sıkıntısı da var iken 5. Tıp fakültesinin olması akıllara ziyan.

Bu önemli konuları, İlimizdeki 3 üniversitenin rektörüne hiç danışmadınız mı?

Siz hiç fikir almaz mısınız?

Hiç akademisyen vekillerinize sormadınız mı?

Her şeyi kafanıza göre mi yaparsınız?

Gaziantep Üniversitesine bağlı bir yerleşke olarak devam etse, sizin için bir sıkıntı mı teşkil edecekti?

Yine neyin hesabını, hesapsız-kitapsız yapıyorsunuz?

Anlamış değilim…

Yine diğer bir yanlış üniversitelerin bölünmesi ve isminin değiştirilmesidir.

Değerli arkadaşlar;

Üniversitelerin ismi ve kendisi yılların birikimi ile tarihe mal olmuştur. Oxford, Harvard, Cambridge Üniversiteleri gibi 200 yıllık geçmişi olan üniversiteler vardır.

Bizde de, İstanbul Üniversitesi, Boğaz İçi, ODTÜ, Ankara, Hacettepe gibi tarihi geçmişi olan üniversitelerimiz var.

Bunların bilim dünyasında tarihe dayalı saygınlıkları vardır. Öyle yasayı hazırlayan arkadaşların dediği gibi posta dağıtım ve benzeri süreçlerde emin olun ki bu tarihi isimler asla karıştırılmaz.

O üniversitelerde yapılan bilimsel çalışmalar tüm dünyada anlatılarak marka haline gelmişlerdir.

Uluslararası bilim kurulları kendilerine bir çalışma-makale gönderildiğinde önce hangi ülkeden ve hangi üniversitesinden geldiğine bakar.

Sonra yazının içeriğine ve çalışmayı yapanlara bakar. Buda yıllardan gelen birikim ile zemin yaratarak çalışmayı 1-0 önde başlatır.

Yıllara dayanan üniversitelerimizin ismi öyle kolaylıkla değiştirildiğinde o üniversitelerdeki öğretim görevlilerimiz, öğrencilerimiz bilimsel alanda 1-0 geri kaldıklarında zaten baştan kaybederler.

Buraları tercih eden 10 binlerce öğrenciyi, yüzlerce çalışan akademisyeni, bölgeyi ve ülkeyi etkileyen bu kararı kafanıza göre nasıl veriyorsunuz hayret ediyorum.

Madem değiştireceksiniz dünyaca kabul görmüş marka isimleri neden koymuyorsunuz?

Azizi Sancar, Yaşar Kemal, koysaydınız daha iyi olmaz mıydı?”

GAZİANTEP’E SİSTEN DOLAYI UÇAK İNDİREMİYORUZ!     

“Belirli bir adla faaliyet de bulunan bir üniversite için o tarihte kazanmış mevcut öğrencilere ve hocalara sormadan isim değişikliğine ve üniversitelerin bölünmesine gidilmesi insan haklarına aykırı olduğu gibi demokratik toplum ve yaşam ilkelerine de aykırıdır.

Ancak, bunu size nasıl anlatalım bilemiyorum…

Madem yeni üniversiteyi açıyorsunuz, teknoloji ve mühendislik mekaniğinin temel ağırlığı olacak olan üniversitenin adına neden dinimizin kutsal ismi olan “İslam” kelimesini koyuyorsunuz?

Merak ediyorum doğrusu..!

Güya yasayı hazırlayan arkadaşlar üniversitenin adına “İslam” kelimesini koyduklarında; Gaziantep’i uluslararası cazibe merkezi haline getireceklermiş. Arkadaşlar elin adamı marsa uzay aracı indiriyor, biz ise kışın ortasında Gaziantep’e sisten dolayı uçak indiremiyoruz!

Kendi vatandaşımız bile Gaziantep’e, zor geliyor, uluslararası gelişleri nasıl sağlayacaksınız, bilmiyorum?!

GAZİANTEP’TE BAZI MAHALLELER SURİYELİ GETTOLARA DÖNÜŞMÜŞ

Cazibe merkezi diyorsunuz, Antep’in cazibeliğimi kaldı? Artan işsizlik, ekonomik sıkıntılar, esnafın, sanayicinin kan ağladığı şehir mi cazibe merkezi olacak. Artan Suriyeli sayısı 400 bini geçmiş.

Artık bazı mahalleler Suriyeli gettolara dönüşmüş.

Vatandaşımız saat 9 dan sonra o bölgelere giremiyor, gece gezmeye korkuyor. Bölgede bireysel karmaşalar başladı.

Daha 15 gün önce bir gencimiz Suriyeliler tarafından ağır yaralandı.     Ölümle pençeleşiyor..!

İşsizlik artmış, gençlerimiz boş geziyor. Maalesef bu gidişle Bölgemizde, Urfa, Hatay ve Kilis’te, Kürt-Türk-Arap çatışmasına doğru bir gidiş gelişebilir.

Bu karmaşa artabilir ve önünü alamayız, bilesiniz..!

UYARIYORUM..!”

DİNİMİZİ KARALAYAN SÖZDE TARİKAT MENSUPLARINI ENGELLEYELİM

“Mühendislik ve mekanik ağırlıklı üniversiteye “İslam” kelimesinin konmasının hiçbir mantıklı açıklaması yok. Dinimizin kutsal ismini öyle her yerde nasıl rahat kullanıyorsunuz, anlayamıyorum.

Bu anayasaya, bilime, ahlaka ve sosyal bilimlerin doğasına aykırı.

Eğer bu yönde bir ihtiyaç var ise; ki evet bence var!

Gelin hep beraber Türkiye İslam Üniversitesi, Teoloji Üniversitesi, İslam Araştırma Üniversitesi adı altında değerli bir yapı oluşturalım, bütün dünyanın bildiği saygı duyduğu…

Bu yapı ile dinimizin doğru tefsir, fıkıh ve ilmi yönünü araştırıp, meydanlarda, televizyonlarda sözde tarikat mensuplarının dinimizi karalayan, kötü gösteren anlamsız sözde fetvalarından da kurtaralım.

Yalan yanlış hadisler ışığında, sahir hadisleri gölgeleyip, dinimizin emriymiş gibi kendi ihtiraslarına yönelik halkı kandırmaları engelleyen Araştırmacı İslam Enstitüsü kuralım.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.