Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya, “Esnaf büyük sıkıntıda”

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2021 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 18:16
Kaynak: İHA
Yılmazkaya, “Esnaf büyük sıkıntıda”

Ötelenen borçların faizleriyle karşı karşıya kalan esnafın sıkıntılarını Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyan CHP Gaziantep milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Bırakın normal borcunu, faturalarını bile ödeyemeyen esnafımız bu yüksek faizli borçları nasıl ödeyecek?” dedi.

Esnafa gerekli desteği sağlamayan AKP Hükümetine yüklenen Yılmazkaya, TBMM Genel Kurulunda AKP’li milletvekillerine seslenerek, “Kıraathane, lokanta, restoran ve düğün salonu gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren esnafın dayanacak gücü kalmadı! Hükümetin bu zorlu süreçte esnafı ve vatandaşı yalnız bırakması kabul edilebilir değildir” ifadelerini kullandı.  

Covid-19 salgını nedeniyle esnafın ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Yılmazkaya, “Hükümetin desteğini göremeyen işletmeler sahipsiz kaldı. Sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere diğer kısıtlamaların en çok esnaf etkilendi” dedi.

İKTİDARIN BU ZORLU SÜREÇTE ESNAFI VE VATANDAŞI YALNIZ BIRAKMASI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR!

Esnafın yaşadığı sıkıntıları gündeme getiren Yılmazkaya TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Pandemi sürecinde birçok ülke gerekli önlemleri alırken, esnafını ve çalışanlarını destekleyecek teşvik paketleri ile vatandaşlarının mağdur olmaması için sosyal devlet adımları atarken; Ülkemizde, İktidarın bu zorlu süreçte esnafı ve vatandaşı yalnız bırakması kabul edilebilir değildir.

Dükkânını açamadığı için iş yapamayan, borçlarını ödeyemeyen, çalışanların maaşını veremeyen, kirasını, faturasını yatıramayan esnafımız devletten yardım beklerken, ötelenen borçların faizleriyle karşı karşıya kaldı.

Covid-19 salgınından ekonomik olarak en çok etkilenen kesimlerin başında da esnafın bulunmasına rağmen devletten gerekli desteği alamayan esnafımızın büyük bölümü maalesef battı ve bunların çoğu işsiz. Bu insanlarımız ne ev kirasını ödeyebiliyor, nede yaşamsal ihtiyaçlarını giderebiliyor.

Covid-19 salgını nedeniyle büyük sıkıntılar çeken Gaziantepli esnafımız şuanda kan ağlıyor. Bir zamanlar bölgenin çekim merkezi, gastronomi kenti olan şehrimizde eski günlerden eser yok şimdi!

Kıraathane, lokanta, restoran ve düğün salonu gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren esnafın dayanacak gücü kalmadı!

Borçların ötelenmesinin üzerinden 6-7 ay gibi bir zaman geçti, yeni gelen borçların bunun üzerine faiziyle yansıtılacağı esnafa tebliğ edilmesi kabul edile bilir değildir.

Bırakın normal borcunu, faturalarını bile ödeyemeyen esnafımız bu yüksek faizli borçları nasıl ödeyecek?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.