Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YILMAZKAYA; “GEREKLİ CEZA DERHÂL UYGULANSIN!”

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya son dönemlerde giderek artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili TBMM Genel Kurulanda konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2020 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 07:54
Kaynak: İHA
YILMAZKAYA; “GEREKLİ CEZA DERHÂL UYGULANSIN!”

“Hayatlarını hiçe sayarak coronavirüs salgınıyla canla başla mücadele eden, tüm insanlığın minnettar olduğu, sağlık çalışanlarına yönelik bu saldırılar asla kabul edilemez” diyen Yılmazkaya, “Bu eylemde bulunanları kınıyoruz ve gerekli cezanın derhâl uygulanmasını bekliyoruz” dedi.

HAYATLARINI HİÇE SAYAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK BU SALDIRILAR ASLA KABUL EDİLEMEZ!

“Kime olursa olsun fiziki ya da sözlü şiddetin her türlüsüne ‘Hayır’ diyoruz” ifadelerini kullanan Yılmazkaya, Gaziantep ve İstanbul'da doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırılarla ilgili Mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Sağlıkta şiddet durmuyor, durmayacak. Daha bugün Gaziantep ve İstanbul'da doktor ve sağlık çalışanlarımıza yapılan hem sözel hem fiziksel saldırıları kınıyoruz. Kime olursa olsun fiziki ya da sözlü şiddetin her türlüsüne "Hayır." diyoruz. Hayatlarını hiçe sayarak coronavirüs salgınıyla canla başla mücadele eden, tüm insanlığın minnettar olduğu, Türkiye'de de aylardır coronavirüs nedeniyle gece gündüz demeden; yer, zaman ve mekân kavramı gütmeden hastalar için fedakârca hizmet veren sağlık çalışanlarına yönelik bu saldırılar asla kabul edilemez” dedi.

ŞİDDET TOPLUMDA YAYGINLAŞMA EĞİLİMİ GÖSTERİYOR

Yılmazkaya, “Bugün, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Hastanesinde covid hastasına bakan sağlık çalışanımızın burnu kırıldı. Toplumda yaygınlaşma eğilimi gösteren şiddet eylemleri sağlık kurumlarını da ciddi biçimde etkilemekte ve çalışanların tükenmişliğine ve verimsizliğine neden olmaktadır. Eğitim düzeyini ayırt etmeksizin toplumdaki bütün bireyleri etkileyen şiddet olgusu nerede ve kime uygulanırsa uygulansın kesinlikle kabul edilemez. Bu eylemde bulunanları kınıyoruz ve gerekli cezanın derhâl uygulanmasını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.