Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya, “Hastanelerdeki Poliklinik Hizmetleri Durdurulsun!”

CHP’nin Kalp Damar Cerrahı olan Doktor Milletvekili corona virüsle ilgili Sağlık Bakanlığını uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2020 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:14
Kaynak: İHA
Yılmazkaya, “Hastanelerdeki Poliklinik Hizmetleri Durdurulsun!”

“Bu zorlu ve riskli koşullar altında hastalara bakan sağlık çalışanlarını, doktorları ve de dolaylı olarak ailelerini bu zincirleme tehlikeden korumak adına gerekli adımlar biran önce atılmalıdır” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, hastanelerdeki polikliniklerin açık olması hem hasta açısından hem de doktor ve sağlık çalışanları açısından büyük risk taşımaktadır” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yılmazkaya, bütün dünyanın etkilendiği bu corona virüs salgınıyla ilgili gerekli tedbirler noktasında hastanelerin büyük risk taşıdığını belirtti.

Yılmazkaya, “Birçok hastanın normal şikâyetleri için polikliniklere giderek muayene olması, corono virüs riskini büyük oranda tetikleyebileceğini” ifade etti.

“Dünya genelinde yaşanan bu virüs salgınıyla mücadelenin tedbirler noktasında duyarlılık gösterilmediği sürece alınan önlemlerin uzun zamana yayılacağını” dile getiren Yılmazkaya, “Bu mücadelede sağlık çalışanlarımızın ve doktorlarımızın polikliniklerde hizmet vermesi, hastalar ve sağlık çalışanlarımız için corona virsünün yayılması açısından elverişli bir zemin oluşturmaktadır. Bu risk sağlık çalışanlarımızın ailelerini de tehdit etmektedir” dedi.

“Hastanelerdeki poliklinik hizmetleri geçici süreyle durdurulsun, sadece aciller ve yoğun bakım üniteleri hizmet versin!” diyen Yılmazkaya, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Doktor ve sağlık çalışanlarımıza en çok ihtiyaç duyduğumuz şu zamanda onları ve ailelerini riske atıp corona virüs salgınında daha verimli olacakları şekilde organize edilmemesi stratejik bir hatadır.

Bu konuda Sağlık Bakanlığının hem hastaların hayatını hem de sağlık çalışanlarımız ile doktorlarımızın hayatını riske atmaması adına, gerekli önlemleri alamaya davet ediyorum.

Corona virüsü küresel ekonomiyi etkilediği gibi ülkemizi de derinden etkiledi, etkilemeye de devam ediyor. Dünyayı kasıp kavuran bu corona virüsü, sağlığın ne kadar önemli bir etken olduğunu hepimize gösterdi. Dünyanın birçok önemli kentinde hayat durma noktasına geldi. Bırakın ticareti insanlar dışarıya çıkmaz oldu. Ülkeler, başka bir ülkenin vatandaşını kendi topraklarına almamak için kapılarını kapatıp, vatandaşlarının yurtdışı seyahatlerini durdurdu.

Dünya genelinde yaşanan bu salgın, sağlık sistemimizin aksayan yönlerinin düzeltilmesi ve yurttaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunulması için uzun, verimli ve kalıcı çözümler üretilmesi adına idarecilerimizi pozitif yönde etkilediğine inanıyorum.  

Corona virüsü tehlikesine karşı doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın insanüstü gayreti ve özverisi ile bu kötü süreci aşacağımıza inancım tamdır.

Herkesin bu süreçte daha duyarlı davranarak alınan önlemler ve tedbirler noktasında yetkililerin uyarılarını ciddiye almaya davet ediyorum.”

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.