Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya, “İktidar, vergi, zamlar ve cezalarla halkı sömürmektedir”

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2021 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 18:53
Kaynak: İHA
Yılmazkaya, “İktidar, vergi, zamlar ve cezalarla halkı sömürmektedir”

“AKP Hükümetinin gelir kalemleri: Trafik cezaları, radar, maske, sokağa çıkma cezası, sigara, alkollü içecekler, elektrik, doğalgaz, su, vergi, harçlar, akaryakıt, köprü geçiş ücretleri, bedelli askerlik, paralı poşet, imar barışı ve daha birçok kalem” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Ülkede üretimi bitiren, devletin birçok kurumunu özelleştiren Hükümet iyiden iyiye işi fırsatçılığa çevirdi. Ekonomik yanlışlarının bedelini vatandaşın sırtına yükleyen İktidar; vergi, zamlar ve cezalarla halkı sömürmektedir” ifadelerini kullandı.

Ülkeyi kötü yöneten AKP Hükümetinin bütün ekonomik faturayı vatandaşın sırtına yüklediğini belirten Yılmazkaya konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı.

Bütçe açığını cezalarla, vergilerle ve zamlarla kapatmayı planlayan AKP Hükümetini eleştiren Yılmazkaya, “Türkiye’de vatandaş sıfır araç alırken dünyanın en yüksek vergisini ödüyor (neredeyse araç bedelinin üç katı vergi), benzin alırken vergiler yüzünden dünyanın en pahalı benzinini almak zorunda kalıyor, geçmediği köprüye, otoyola para ödüyor, buda yetmiyormuş gibi İktidar tarafından şimdide vatandaşımızı trafik cezalarıyla, maske ve soka çıkma cezalarıyla mağdur edilmektedir” dedi.  

Yılmazkaya konuyla ilgili Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; Ülkede üretimi bitiren İktidar yurt dışından gelen otomobil, akaryakıt, telefon, sigara ve alkollü içecekler üzerinden aldığı yüksek vergilerle ekonomiyi yürütmeye çalışmaktadır. Diğer ülkelerin gelirler kalemlerine baktığımızda; Almanya: Otomotiv Japonya: Elektronik Çin: Toplu Üretim   Hindistan: Yazılım gibi teknolojik üretim yapmaktadır!

Türkiye’nin Gelir kalemleri: Trafik cezaları, radar, maske, sokağa çıkma cezası, sigara, alkollü içecekler, elektrik, doğalgaz, su, vergi, harçlar, akaryakıt, köprü geçiş ücretleri, bedelli askerlik, paralı poşet, imar barışı ve daha birçok kalem” diyerek hükümetin geçim kaynağının üretim değil vatandaştan toplanan vergiler, cezalar ve zamlar olduğunu vurguladı.

AKP Hükümetini fırsatçılıkla suçlayan Yılmazkaya, “Korona çıkınca toplu taşıma yerine özel araçla yolculuk yapmak isteyen vatandaşın otomobil talebi artınca hemen ÖTV’ye zam yapan fırsatçı bir hükümet karşımıza çıktı.

Pandemi sürecinde öğrencilerin uzaktan eğitim için internetin ücretsiz olması gerekirken, çalışanlarda home-ofis dönemine girdikleri bu zor günlerde ülke genelinde internet ihtiyacı artınca hemen ÖİV artıran fırsatçı bir hükümet karşımıza çıktı” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.