Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya, Mumcu’yu andı

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Araştırmacı gazeteciliğin ve ilerici düşüncenin sembol isimi Uğur Mumcu’yu her zaman olduğu gibi bugünde saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2019 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 21:59
Kaynak: İHA
Yılmazkaya, Mumcu’yu andı

Yılmazkaya, yaptığı açıklamada, “24 Ocak 1993 tarihinde aracına konulan bombanın patlaması sonucu hain bir suikasta kurban giderek yaşamını yitiren basınımızın onurlu kalemi, araştırmacı gazeteciliğin ve ilerici düşüncenin sembol isimlerinden birisi olan Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının 26. yılında kendisini bir kez daha saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Başarılı hizmetleri ile topluma ışık olmuş, çalışmaları ile cumhuriyetin, çağdaşlığın, demokrasinin, Atatürk İlke ve Devrimlerinin, ulusal birlik ve bütünlüğümüzün savunucusu Uğur Mumcu bu özellikleri nedeniyle; hainlerin ve şer odaklarının hedefi olmuştu.

Cumhuriyet kazanımlarını kendisine rehber edinen aydınlık insanlarımızın toplumsal sorunlara karşı cesur ve akılcı duruşlarından rahatsız olanlar, haince tuzaklarla onları bizden kopararak, düşüncelerini yok etmek istediler. Fakat bedenleri yok ederek, fikirleri de ebediyete göndereceğini zannedecek kadar aciz olan bu zihniyet birçok faili meçhulün de müsebbibidir.

Bu hain suikastın üzerinden yıllar geçmesine rağmen, gerçek faillerinin henüz bulunamamış olması ve sis perdesinin henüz kalkmamış olması ülkemizin en büyük ayıplarından biridir.

Ancak, zaman aşımına uğrayan, açığa çıkartılmamış her faili meçhulden de elbet hesap sorulacağına, bu ülkeyi bataklığa sürükleyen tüm suçluların ise bir gün mutlaka adalet önünde hesap vereceklerine yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Uğur Mumcu’nun şahsında siyasi cinayetlere kurban giden Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Muammer Aksoy, Bahriye Dursun, Necip Hablemitoğlu ve diğer tüm demokrasi şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.