Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya'dan 23 Nisan kutlaması

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Açılışı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99. Yıldönümü Mesajı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2023 21:53
Kaynak: İHA
Yılmazkaya'dan 23 Nisan kutlaması

Yılmazkaya, mesajında “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte Cumhuriyetimizin en temel kurumlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99. yılını kutlamanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan bu önemli günde bazı noktaların altını çizmek isterim.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde birlik ve dayanışma içinde, Millet-Ordu bütünleşmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı, Ülkemizin bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu olduğunda tüm güçlükleri aşacağını kanıtlayan, sonuçlarıyla tarihin akışını değiştiren kahramanlık destanımızdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, Ülkemizi ve milletimizi aydınlığa çıkaran süreçteki en önemli kilometre taşıdır. Türkiye Büyük Milet Meclisi, Yüce Önder'in düşüncelerinde olgunlaştırdığı yönetim biçiminin yaşama geçirilmesi amacıyla atılan ileri görüşlü adımlardan biridir.

Bu yönüyle 23 Nisan tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunun habercisi olduğu gibi laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet rejimini getiren günüde simgelemektedir.

Atatürk, egemenliğin kişilere ya da sınıflara değil, millete ilişkin olduğu ilkesini, yeni Devletin kuruluş felsefesine yerleştirmiştir. Tek başına bu adım bile, Yüce Önder'in büyüklüğünü anlatmaya yetecek niteliktedir.

Lâik ve demokratik rejimimizin temel kurumu Türkiye Büyük Millet Meclisi, açıldığı günden bu yana tarihsel sorumluluk üstlenmiş, varlığı ve en zor zamanlarda aldığı kararlarla umut ve güç kaynağı olmuş, geleceğimizi aydınlatmıştır.

Bugün de, Türkiye Büyük Millet Meclisi, O'nun yüce kişiliğine ve devrimlerine layık olduğunu kanıtlamak zorundadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99’uncu yıldönümüyle beraber Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gururla kutluyoruz.

Sevgi dolu yürekleri, önyargısız ve aydınlık bakışlarıyla yaşamımızı zenginleştiren geleceğimizin güvencesi, en değerli varlığımız çocuklara ATATÜRK’ün armağanıdır bu bayram.

Türkiye Cumhuriyeti, niteliklerini, birliğini, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruyacak, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş bir ülke olmanın gereklerini ödünsüzce yerine getirecek, Cumhuriyet'e inanan kuşakların ve kurumların çabalarıyla, aydınlık yarınlara ulaşacaktır.

Geleceğin güçlü Türkiye’sinin kurulmasının çocukların elinde olduğuna inanan Önderimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram armağan ederek, sizlere sevgisini ve inancını anlatmak istemiştir.

Sizler de, yakın gelecekte önemli sorumluluklar üstleneceğinizin bilinciyle, öğrenme ve araştırma isteğinizi yitirmeden, sunulan olanaklardan en iyi biçimde yararlanmalı, sorumluluklarını önemseyen bir anlayışa sahip olmalısınız.

Sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz. Milletini ve yurdunu seven, özgüveni yüksek, katılımcı ve kendi kararlarını verebilen, her koşul ve ortamda sorumluluklarını yerine getirmeye hazır kuşaklar olarak, çabalarınızla yarınlarımızın daha aydınlık olacağından kuşku duymuyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, bizlere çağdaş bir devlet bırakan Yüce Atatürk ve arkadaşları başta olmak üzere, tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz saygı ve minnet borcuyla anıyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.