Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya’dan mahalle tepkisi

Geçtiğimiz günlerde Şehitkamil Belediye Meclisinin aldığı kararla, Şehitkâmil’deki 37 mahallenin birleştirilmesini içeren düzenlemeye, CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya’dan tepki geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2021 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:23
Kaynak: İHA
Yılmazkaya’dan mahalle tepkisi

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şehitkamil Belediye Meclisinin aldığı karar kapsamında muhtarları ziyaret ederek mevcut sorunlar ve belediyenin aldığı karar üzerine görüş alış-verişinde bulunan Yılmazkaya, belediyenin aldığı bu kararı seçimlere hazırlık olarak nitelendirdi.

BU OLUŞTURULAN MAHALLELER TÜRKİYE’DEKİ 500 İLÇE BELEDİYENİN NÜFUSUNDAN DAHA BÜYÜK!

Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

“Mahalle sakinlerine ve muhtarlara sorulmadan alınan bu kararla oluşturulan mahallerin nüfusları, Türkiye’deki 500 ilçe belediyenin nüfusundan daha büyük,  bu düzenlemeyle devasa mahalleler oluşturulmakta. Bu aşırı nüfusla birlikte muhtarlarında hizmet verebilme kabiliyeti zorlaştırılmaktadır” dedi.

Yılmazkaya, “Güya birleştirmelerdeki hedeflenen amaç, öğrencilerin daha geniş kapsamda okul tercihi yapabilmesine zemin oluşturmak. Madem AKP İktidarı öğrencileri ve eğitimi bu kadar çok düşünüyordu, 8 milli eğitim bakanı değiştirip, 15 defa eğitim sistemini alt-üst ederek öğrencilerin ve ülkedeki eğitim sistemini mahvetmezdi” ifadelerini kullandı.

“Bu nüfus büyüklüğündeki mahallelerde önümüzdeki seçimlere hazırlık yapılmakta, seçmen kaymalarına zemin hazırlanmakta” diyen Yılmazkaya, bu yapılan düzenlemeyi iyi niyetli olarak görmediğini belirtti.

İlçedeki muhtarları da gezen Yılmazkaya, belediyenin aldığı kararın arkasındaki nedenlerin farklı hesaplar içermesinden dolayı kaygılı olduğunu vurguladı.

BU YENİ MAHALLELER BAZI İLÇELERİN 20 KATI BÜYÜKLÜĞÜNE EŞ DEĞER!

Belediyenin aldığı bu kararı 2023 seçimlerine hazırlık olarak nitelendirilen Yılmazkaya, “Bu yeni düzenlemeyle, 300-500 kişilik seçmen kaymalarının bu birleşimi yapılan mega büyüklükteki mahallelerde fark edilmeyeceği ortadadır. Ve bu durum muhtarlarımızca da işaret edilmektedir. Birçok ilçeden büyük olan bu mahallelerin bu şekilde birleştirilmesinin altında başka sebepler olduğu muhtarlarımızca da dile getirilmektedir. Mahalle sakinlerinin ve muhtarların kaygılı olduğu bu kararın vatandaşa ve muhtarlara sorulmadan uygulamaya alınması yerel yönetimlerin temelini oluşturan muhtarlarımıza darbe niteliği taşımaktadır. Şehitkamil Belediyesinin aldığı bir kararla, 2-3 mahalle birleştirilerek 35-40 bin nüfuslu devasa mahalleler oluşturulmaktadır! Bu yüksek nüfus oranları birçok ilçe nüfusunun 20 katı büyüklüğüne eş değerdir. Muhtarlarımız ve bizlerce de kaygı verici olarak nitelendirilen bu karardan biran önce dönülmesini bekliyor, Cumhuriyet Halk Partisi olarak süreci hassasiyetle takip edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla bildiriyoruz” ifadelerin kullandı.

 

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.