Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmazkaya’nın gündeminde yurt zamları var

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2022 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 04:04
Kaynak: İHA
Yılmazkaya’nın gündeminde yurt zamları var

Cumhurbaşkanın açıkladığı asgari ücret ara zammının hemen ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına yüzde 80 zam yapılmasını sert sözlerle eleştiren CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “AKP Hükümetinin amacı bu fahiş zamlarla gençlerimiz üniversiteye gitmesin, kimse üniversite okumasın” dedi.

Cumhurbaşkanın sigara zamlarının nedeni olarak “insanların sigarayı bırakmaları için zam yapıyoruz” söylemlerini hatırlatan Yılmazkaya, “AKP Hükümeti gençlerimiz üniversiteyi bıraksın diye “yurtlara bu fahiş zamları yapıyor” dedi.

“Öğrencilerin yurt ve depozito ücretlerine tefeci gibi yüzde 80, yüzde 100 zam yapıyorsunuz” diyen Yılmazkaya, “Öğrencilerin hayatını zindana çeviren AKP Hükümeti, bu ülkenin gençleri üniversiteye gitmesin, insanlar çocuklarını okutmasın diye asgari ücrete yüzde 30 zam yaptıktan 10 dakika sonra KYK Yurtlarına ve depozito ücretlerin yüzde 80 yüzde 100 oranında zam yapıyor. Amacınız öğrencilerin okullarını bırakması mı?” diye tepki gösterdi.

BU ZAMMI TEFECİ BİLE YAPMAZ!

Yılmazkaya, “TÜİK Saraydan aldığı talimatlar doğrultusunda enflasyonu yarı yarıya düşürerek yüzde 78 göstermekte, kalem oyunlarıyla enflasyon farkı bekleyen işçiye, memura, emekliye yüzde 40, asgari ücretliye yüzde 30 zam yapılmakta. Bu öğrenci yurtlarına yüzde 80 zammı tefeci bile yapmaz” diyerek isyan etti.

Yılmazkaya, “Ülkedeki israf politikalarının, yolsuzlukların, ekonomideki açığın ve beşli çeteye ödenen paraların bedelini fakir aile çocuklarının üniversite yurtlarındaki barınma ücretlerine yüzde 100’e yakın zam yaparak çıkarmanın derdine düşmüş olan AKP Hükümeti, yarı aç yarı tok bir şekilde öğrenim hayatlarına devam eden genciklerimizin ve onların gariban ailelerinin vebalini üzerine almaktadır. Milletin paralarını çetelere peşkeş çeken bu düzene millet olarak hesap soracağız” ifadelerini kullandı.

NEREYE GİTSİN BU GENÇLER? ÇADIRDA MI YAŞASINLAR!

 “KYK Yurt ücretlerine zam yapmak sadece öğrencilerin barınma sorunu yaşamasına sebep olmuyor. Aynı zamanda gençlerimizi tarikat ve cemaatlerin kucağına itiyor” diyen Yılmazkaya, Zaten ev kiraları da ortada. Yüksek kiralar nedeni ile öğrenciler evlerde de barınamıyorlar. KYK yurt ücreti ve depozito ücretlerine %100’e yakın gelen zamlar yüzünden yurtlarda da barınamıyorlar. Nereye gidecek bu gençler? Hali hazırda öğrencilerin bir eve çıkması zaten hayalken, bu gençler sokağa çadır mı kuracak? Bu yüksek zamlar, bu rahat olmayan ve yetersiz sayıdaki KYK yurtları nedeniyle gençlerimiz vakıfların, cemaatlerin ellerine düşüyor.

ABD'ye milyonlarca dolar aktarıp yurt yaptıranların Türkiye'deki öğrencilere reva gördüğü muamele: KYK yurtlarına %80, %100 zam yapmak olmamalı! Bu durum kabul edilebilir değildir” dedi.

Yılmazkaya, “Enflasyon %78 ise asgari ücrete neden %29 zam yaptınız? Enflasyon %29 ise KYK yurt ücretlerine neden %100 zam yaptınız?

Anne ve babalar eve aldıkları gıdayı azaltıp çocuklarına okusun diye para yollamaya çalışırken, KYK yurt ücretlerine neden %80 zam yapıyorsunuz? Öğrenciler yarı aç yarı tok bir şekilde okumaya çalışıyor! Eğer bu yaşanan ekonomik sıkıntıları göremiyorsanız, derhal seçime gidin. Bizlerde iktidarımızda en kısa sürede bu yurt sorununu çözeceğimizin sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.