Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yol genişletme çalışmaları sürüyor

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2017 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 02:22
Kaynak: İHA
Yol genişletme çalışmaları sürüyor

Şahinbey Belediyesi Özdemirbey Caddesi'ni 2 şeritten 6 şeride çıkararak, trafiği rahatlattı ve yeni yaşam alanları oluşturdu. Bu projenin devamı olarak Düztepe, Tutluk arasında kalan ve çarpık yapılaşan alanları da kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yol genişletme çalışmalarına devam diyor.

Özdemirbey Caddesi üzerindeki birçok binayı kamulaştıran Şahinbey Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerle yıkım çalışmasına devam ediyor. Ekipler bu kapsamda Kahvelipınar Mahallesi'nde kamulaştırması yapılan 5 adet binayı çevre güvenliğini aldıktan sonra yıktı.

"ÖZDEMİRBEY GENİŞLETİLİYOR"

Bölge halkının rızası alınarak yapılan kamulaştırma ve yıkım çalışmaları ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Maalesef Şahinbey İlçemizin yüzde 80'i çarpık yapılardan oluşuyor. Buna bağlı olarak sosyal donatı ve ulaşım konusunda ciddi problemler yaşıyoruz. Biz de göreve geldiğimiz günden bu yana Türkiye'de farklı bir model gerçekleştirdik. Buna Şahinbey Modeli diyoruz. Burada belediyemizin imkânlarıyla başka bir kuruma havale etmeksizin belediye bütçesinden yaklaşık 499.000.000 TL tutarında 6.743 adet binada bulunan bağımsız bölümünün yıkımını gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm alanında bu bir rekor. Özdemirbey Caddesinin, Zanaat Okulunun yanından Düztepe'ye kadar olan kısmını 2 şeritten 6 şeride çıkardık. Şimdide Tutuluk ile Düztepe arasında kalan kısmı 6 şeritte çıkartacağız. Böylelikle Karataş'a yapılan şehir hastanesine güçlü bir iletişim ağını da sağlamış oluyoruz. Ben yapılan bu yolun şimdiden Gaziantep halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.