Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksek kiralar vatandaşın belini büküyor

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2023 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:25
Kaynak: İHA
Yüksek kiralar vatandaşın belini büküyor

“Depremden etkilenen birçok ilde olduğu gibi Gaziantep’te de, 2 bin liralık daire için 5 bin TL, 5 bin liralık ev için şimdi 10 bin lira isteniyor” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyarak depremzede vatandaşın ekonomik olarak yaşadığı zorluklara dikkat çekti. 

Depremin yaşandığı illerle birlikte depremzede vatandaşın göç ettiği illerde de benzer kira artışlarının yaşandığına dikkat çeken Yılmazkaya, “Deprem nedeniyle çalışmayan, geliri olmayan insanlar maddi sıkıntılar yaşamakta. Bu insanların bütün birikimleri o enkazlarına altında yok olup gitti. Bu insanların birçoğu büyük sıkıntılar içerisinde. Deprem sonrasında bir darbede ekonomiden yiyen depremzede vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda. Antep halkının geleneksel yemeği olan nohut dürüm 15 liradan 25 liraya, kavurma 15 liradan 35 liraya, ciğer dürüm 35 liradan 90 liraya fırlamış. Peynirin kilosu 200 lira, kıymanın 250 lira, etin kilosunun 350 ile 400 lira arasında olduğu çok kötü bir ekonomik tabloyla karşı karşıyayız” dedi. 

DEPREMZEDEYE BİR DARBEDE EKONOMİDEN!

 “Fırsatçılar yünden, zaten yüksek olan ev kiraları almış başını gidiyor” diyen Yılmazkaya yaşanan sorunlarla ilgili Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Deprem sonrasında bir darbede ekonomiden yiyen depremzede vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda. Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle on binlerce can kaybının yaşandığı bölgemizde bir yandan yaralarımızı sarmaya çalışılırken, insanlarımız bir yandan da yüksek enflasyon ile mücadele ediyor.

Bir taraftan hükümetin deprem sonrasındaki süreci beceriksiz bir şekilde yönetmesi diğer taraftan da kötü ekonomi politikalarının sonucu ülkede yaşanan yüksek enflasyon.

Şimdi de fırsatçılar yünden, zaten yüksek olan ev kiraları almış başını gidiyor.

Gaziantep’te, 2 bin liralık daire için 5 bin TL, 5 bin liralık ev için şimdi 10 bin lira isteniyor.

Antep halkının geleneksel yemeği olan nohut dürüm 15 liradan 25 liraya, kavurma 15 liradan 35 liraya, ciğer dürüm 35 liradan 90 liraya fırlamış.

Peynirin kilosu 200 lira, kıymanın 250 lira, etin kilosunun 350 ile 400 lira arasında olduğu uçuk bir ekonomiyle karşı karşıyayız.

Son gelen zamlarla birlikte ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayan vatandaş, 11 Ayın Sultanı Ramazan ayına gireceğimiz şu günlerde kara kara düşünüyor. Vatandaş bir taraftan depremdeki yaralarını sarmaya çalışırken bir taraftan da yüksek enflasyonla mücadele etmeye çalışıyor” dedi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.