Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksel’den Çanakkale Zaferi kutlaması mesajı

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Abdulkadir Yüksel, Çanakkale Zafer'inin 102'nci yıl dönümüne münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2017 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:46
Kaynak: İHA
Yüksel’den Çanakkale Zaferi kutlaması mesajı

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Abdulkadir Yüksel, Çanakkale Zafer'inin 102'nci yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında, Çanakkale Zaferinin bu ülke için ne kadar büyük önem arz ettiği, Rahmetli Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un, “Ey Şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber” şirindeki dizeler bize anlatıyor dedi.

Çanakkale'de 102 yıl önce vatan için gözünü kırpmadan canlarını seve seve veren aziz şehitlerin kanlarının hala sıcak olduğunu belirten Yüksel, o ruhun bugün üzerimizde var olmasının kendileri için önemli bir değer ve büyük bir nimet olduğunun altını çizdi.

Bugün bu ülkenin üzerinde dalgalanan al bayrağın Mart 1915 yılında o ecdadın şanlı direnişinin ispatı olduğunu belirten Yüksel, açıklamasında, “O gün kadın erkek, genç yaşlı demeden herkes bu toprağı savunmak için cepheye koştu. Bu vatan sevgisinin imandan geldiğinin en büyük ispatıydı. Hiç kimse dönüp geriye bakmadı. Onlar o ruh ve bilinçle hareket ederek hem bu vatanı kurtardılar hem de Allah kadındaki en yüce mertebeye ulaştılar. Bize de hem bu vatanı nasıl kurtaracağımızı hem de o kutsal emanet bıraktılar. Bu emaneti bize bırakan azizi şehitlerimize saygı ve rahmet diliyorum. Bu toprakların her karışında aziz şehitlerin kanının olduğunu unutmamamız gerekir diyen Yüksel, bu bilinçle hareket ettiğimiz müddetçe bu topraklarda hain ve terör örgütleri asla barınmayacaklar. Bunu en son 15 Temmuz’da gördük. 15 Temmuz’da Tankları durduranların elinde hiçbir silah yoktu. Ancak kalplerinde iman yüreklerinde vatan, bayrak ve millet sevgisi vardı. Bu milletin en büyük silahı imanıdır. Buna sahip olduğumuz müddetçe ne yerli nede yabancı hiçbir düşman bize zarar veremez ve bizi yenemez. Bunu hem kendimiz çok iyi idrak etmeliyiz hem de gelecek nesillere anlatmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Gününü ve Çanakkale Zafer'inin 102. Yıldönümünü bir kez daha kutluyor, bu vatan için canını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.