Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zafer Coşkun Atalamış'ın

Hurşit Yıldırım ve Coşkun Atalamış’ın yarıştığı kongrenin galibi mevcut başkan Coşkun Atalamış’ın oldu. Rakibi Yıldırım’dan 9 oy fazla alan Atalamış, güven tazelemiş oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2020 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:29
Kaynak: İHA
Zafer Coşkun Atalamış'ın

Kongre sonrası adaylar birlik ve beraberlik pozu vererek, “Bu kongrenin kaybedeni yok. Kazanan CHP oldu" dedi.

CHP Şehitkamil İlçe Başkanlığı kongresi yapıldı. İlçe Başkanlığı için kongrede, Hurşit Yıldırım ve Coşkun Atalamış yarıştı. Kongrede kullanılan 392 oydan 198’ini alan Coşkun Atalamış, ilçe başkanı olarak seçildi. Rakibi Hurşit Yıldırım 189 oy aldı, 5 oy ise geçersiz sayıldı. Böylelikle Şehitkamil İlçe Kongresinde de diğer ilçe kongrelerinde olduğu gibi bir değişim yaşanmadı.

KİMLER KATILDI?

Duru Düğün Salonunda düzenlenen kongreye Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya, İrfan Kaplan, İl Başkanı Lütfü Demir, İl eski Başkanı Hayri Sucu ve partililer katıldı. Divan Başkanlığını yapan Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan , “Siyasete yeni atıldım, sizler kadar tecrübem yok. Ama siyasette şunu gördüm: Başarı istiyorsak ben değil biz olmak lazım. Başarı istiyorsak toplumu kucaklamamız lazım. Herkese dokunmamız gerekiyor. Başarı istiyorsak ilk başta bizim inanmamız lazım. Bu sandıktan ne çıkarsa çıksın, bu kapıdan çıktığımızda birlik ve beraberliğimizi Gaziantep’e gösterip sonra da Türkiye’ye yayacağız. İktidarımızın ayak sesleri geliyor diyeceğiz” açıklamasında bulundu.

"ARTIK İKTİDAR OLMALIYIZ"

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, “70 yıldan bu yana iktidara gelemedik, kendi içimizde birlik, beraberlik, sevgi olmadan bizler iktidara gelemeyiz. Partimizin ilkesine, ideolojisine sahip çıkmak zorundayız. Mahalle bazında bizlerin örgütlenmesi gerekiyor. İlçe Başkanlarımıza önerim, her mahallede oluşturacağımız sistem ile iktidara geleceğiz. Birbirimize inanmalıyız, güvenmeliyiz. Önemli olan partimizdir, partimizin iktidara gelmesidir. Hangi adayımız kazanırsa kazanan Cumhuriyet Halk Partisidir” diye konuştu.

"YEREL SEÇİMLER UMUT OLDU"

Yerel Seçimlerin kazanılmasının umut yeşerttiğini söyleyen Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “Büyükşehir Belediye Başkanlıklarını kazandığımız illerde partimizin oyu arttı. Doğru zamanda, doğru insanlarla, doğru beraberliklerle bu iktidarı yıkabileceğimizi ispat ettik. Gaziantep’te sıkıntılı bir yerel seçim geçirdik. Artık önümüze bakmamız gerekiyor ancak tüm kongrelerde aynı durumla karşılaşıyoruz. Kadınlar, gençler nerede? Partimize yeni yüzler, gençler, kadınlar kazandırmazsak başarılı olamayız. Yeni isimleri partimize kazandıramazsak, iki milletvekilliği, birkaç tane belediyeyi alırız. Eski alışkanlıklarımızı bırakmalıyız. Delege konusu partide yoğun şekilde tartışılıyor. Delege kavgaları yaşanıyor. Neyin kavgasını yapıyoruz? Yalnızca kendimiz için çalışırsak, başarılı olamayız. Partimiz bu durumda olduğu sürece iktidar olunamaz.”

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, “Hepimize çok büyük görev düşüyor. Bizler, yerel seçimde Türkiye’nin birçok yerinde belediyeleri aldık. İnşallah bu Gaziantep’te de olacak. Biz belediyeyi de alacağız, iktidarda olacağız. Bizler birbirimizle kavgalı olmamalıyız. Ak Parti iktidarını nasıl indiririz onun kavgasını vermeliyiz. Onun çabasını göstermeliyiz. Parti içi kırgınlıklarla küskünlüklerle bir yere varılmayacağını hepimiz biliyoruz. Ülkemizin, Gaziantep’imizin en büyük ihtiyacı huzurdur. El ele verirsek omuz omuza verirsek Bu ülkeyi Ak Parti’nin getirdiği bu halden kurtarabiliriz. Sevgi dili ile dayanışma ile her şeyin üstesinden gelineceğine inanıyorum. Gün birlik olma günüdür. CHP’yi iktidara taşıma günüdür. Kapım, telefonum herkese açıktır. Bugün değil, her gün Gaziantep için Türkiye için, sorunları çözüme kavuşturmak için mücadeleye devam edeceğime söz veriyorum.”

“YETKİ İSTİYORUZ”

 

CHP Şehitkamil Başkan adayı Mehmet Coşkun Atalamış, “Yerel Seçimlerden 1 ay önce göreve gelen şahsım ve yönetim kurulumuzla birlikte bizim göreve gelişimiz öncesinde belirlenen Belediye Başkan adayımız ve belediye meclis üyesi adaylarımız ile birlikte uyum içerisinde çalıştık. Belediye Meclis Üyesi adaylarının belirlenmesi ve Belediye Başkan adayının belirlenmesi hususuna kırılan ve çeşitli sebeplerle heyecanını yitiren küskünlüklerin oluştuğu örgüt tabanımızın yeniden tek yumruk haline gelmesi, kırgınlıkların küskünlüklerin giderilmesi, örgütümüzün yeniden iktidar hayalleriyle ayaklanması uğrunda rol üstlenerek meydanlarda beraber mücadele ettik. Genel merkezimizin doğru politikaları ve Şehitkamil’deki vatandaşlarımızın tercihi örgütümüzün azmi ve adaylarımızın çalışmalarıyla ilçemiz yerelindeki oy artışına hep berber şahit olduk. Partimizi yerelde ve genelde iktidara ulaştırmak için mahalli örgütlenmelerimizin sıkı denetçisi olacağız. Önümüze süreli bir program koyarak ilçe örgütümüzü liyakat esaslı olarak yeniden yapılandıracağız. Mahalli örgütlenmelerimizi, kadın ve gençlik meclisleriyle desteklenmesini sağlayarak, partimizin her kademesine yeni yol arkadaşları katmak ve mücadelemizi büyütmek için meclisler kuracağız. Yıllardır, 2 olan milletvekili sayımızın daha da artmasını sağlamak için var gücümüzle çalışacağız. Merkez ilçemizde ve büyükşehir de uzun yıllardır özlemle hayalini kurduğumuz belediyeleri tekrar kazanmak için çalışacağız. Şahsım ve dinamik, özverili yönetim kurulumuzla örgütümüzün gür sesi, kadınlarımızın destekçisi, kardeşi, gençliğin ağabeyi, yol arkadaşı olarak bugün kongremizde sizden yetki talep etmekteyim. Kişisel hırslarla, koltuk sevdası hayalleriyle değil, Cumhuriyet Halk Partisini önce Şehitkamil’ de daha sonra Gaziantep ' te ve Türkiye ' de iktidar kılabilmek için mücadeleye hazırız ve yetki istiyoruz” dedi.

MEHMET COŞKUN ATALAMIŞ YÖNETİM LİSTESİ ŞÖYLE OLDU

Enver Atar, Ceren Benli, Ahmet Bilmez, Burcu Dayak, Nejdet Doğan, Tacim Eltan, Mustafa Güldeş, Osman Kaplan, Ayhan Karalar, Reşit Kaya, Ejder Örs, Yunus Emre Özmen, Cuma Öztürk, Mustafa Kemal Soycan, Hakkı Turan, Mehmet Yanar, Berivan Yıldırım, Ahmet Yürekli.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.