Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Zeytin Dalı, bölgeye barış getirecek”

Ak Parti İl Başkan Eyup Özkeçeci, Afrin'e yönelik yapılan Zeytin Dalı Harekatını değerlendirerek, "Ordumuz tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın ülkemizin huzur ve güvenliğine, bölgemizin barış ve istikrarına vesile olmasını diliyo

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:59
Kaynak: İHA
“Zeytin Dalı, bölgeye barış getirecek”

İl Başkanı Özkeçeci yaptığı açıklamada, Suriye’de devam eden iç savaştan dolayı Türkiye’nin güney sınırlarındaki yerleşim yerlerinde zaman zaman sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti. Yaklaşık 1,5 yıl önce Türk Ordusu’nun Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye’nin kuzeyindeki bölgelerini terörist unsurlardan temizlediğini hatırlatan Özkeçeci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözleriyle Suriye’nin Afrin kentine yapılan operasyonun da ilk harekat gibi bölgeyi güvenlikli hale dönüştürme amacı taşıdığını dile getirdi.

İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, tüm vatandaşlara dua çağrısında bulunarak, "Ülkemizin huzur ve güvenliği, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve bölgenin terör yapılarından arındırılması için Zeytin Dalı Harekatı azimle ve kararlılıkla devam ediyor. Rabbim ordumuzu muzaffer ve güçlü kılsın. Şehitlerimizin manevi varlığının ordumuzla beraber savaştığına iman ediyoruz. Çokça dua etmemiz gerektiğine inanıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız da camilerde fetih süreleri okutuyor. Bizlerde dua edelim" dedi.

ZEYTİN DALI BARIŞIN SİMGESİ

Özkeçeci, zeytin dalının barışın simgesi olduğunu vurgulayarak, "Biz bu coğrafyanın en barışçıl ülkesiyiz, zeytin dalı barışın simgesidir. Bizim amacımız, bölgede terör varlığını sona erdirmek, zaten yıllardan beri çok acı çeken bölge halkının yeni acılara tekrar maruz kalmasının önüne geçmektir. Sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör kuşağını engellemek ülkemizin en meşru hakkıdır Ülkemize ve bölgemize tehdit oluşturan terörist unsurlara karşı başlatılan Afrin Operasyonu'nda hükümetimize ve ordumuza başarılar diliyorum. Ülkemizin yanı başında sınır boyunda bir terör koridoruna asla ve asla izin veremeyiz, müsaade edemeyiz. Ülkemizi koruma amaçlı yaptığımız bu operasyonda ben inanıyorum ki başarılı olacağız, muzaffer olacağız. Devletin zirvesinden, sahadaki Mehmetçiğimize kadar operasyonun tüm paydaşları bilsinler ki, milletimizin duaları onlarla. Allah muzaffer eylesin" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.