Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#gafsad

Güncel Gazete - gafsad haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, gafsad haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

GAFSAD’tan köy okullarına destek Haber

GAFSAD’tan köy okullarına destek

Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD), sosyal sorumluluk projeleri kapsamında köy okullarını ziyaret ederek, kırtasiye ve gıda yardımında bulunuyor. Gittikleri Köy okullarının ve öğrencilerin fotoğraflarını çeken GAFSAD üyeleri, çocuklara fotoğraf makinalarını nasıl kullanacaklarını anlatarak onlara çekim yaptırmayı da ihmal etmiyor. Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine bağlı Ericek Köyü Müdürler okulunu ziyaret eden GAFSAD üyeleri, burada öğrencilerle neşeli dakikalar geçirdi. Öğrencilere fotoğraf makinası ve fotoğraf çekme konularında bilgiler veren fotoğraf severler, bol bol fotoğraf çekerken çocuklarada fotoğraf çekmeyi uygulamalı olarak gösterdiler. Ericek Köyü Müdürler okulu müdür vekili İbrahim Halil Algan, Berit Dağı eteklerinde bulunan ve kış aylarında yolları kar nedeniyle kapanan Ericek Köyü’nü ziyaret eden GAFSAD üyelerine teşekkür etti. Algan, “Burada kışın hava sıcaklığı -30 dereceyi buluyor. Okulumuzda 14 öğrencimiz var. Her türlü zorlu hava koşullarına rağmen eğitim ve öğretim aralıksız devam ediyor. 1750 rakımlı köyümüze Gaziantep’ten gelerek destek olan fotoğraf sanatçısı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Gaziantep ve bölge illerinde gerçekleştirdiği etkinliklerle fotoğraf sanatının gelişmesine büyük katkılar sağlayan GAFSAD’ın Başkan Yardımcısı Hasan Yelken, yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri çerçevesi içerisinde bir çok etkinliğe imza attıklarını belirterek “GAFSAD olarak bir çok başarılı projeye imza attık ve atmaya devam ediyoruz. Bu projeler kapamında son olarak Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine bağlı Ericek Köyü Müdürler okulunu ziyaret ettik. Burada çocuklarımızın zorlu hava koşullarında nasıl eğitim gördüğüne şahit olduk. Bir metreyi bulan karların arasından okula nasıl gidip geldiklerini gördük ve kolaylıklar dilemekten başka yapacak bir şeyimiz yoktu” diye konuştu.

Gaziantep’te yaşam fotoğraflandı Haber

Gaziantep’te yaşam fotoğraflandı

Gaziantep’in ilk Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD)’ın   30. Kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Gaziantep’te Yaşam’ konulu fotoğraf sergisi, Kültür ve Turizm il Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, Şahinbey Belediyesi Meclis Üyesi Uğur Kalkan ve çok sayıda fotoğraf sanatçısının katılımı ile açıldı. Gaziantep Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, açılışta yaptığı konuşmasında fotoğrafın geçmişten geleceğe bir köprü ve çok iyi bir tanıtım aracı olduğunu söyledi. Öztürk, “Gaziantep’in her anlamdaki güzel yönlerini fotoğraf kareleri belgeleyen ve zamanı durduran fotoğraf sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Gaziantep’in güzel fotoğraf karelerini medyada veya sosyal medyada gören insanlar buralara turistik gezi düzenliyorlar. Dolayısıyla fotoğraf sanatçıları turizme büyük katkı sağlıyorlar. Sergiye emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Sergide konuşan GAFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yelken, Gaziantep’teki fotoğraf sanatının gelişmesi için çeşitli çalışmalar ve projeler yürüttüklerini söyledi. Yelken “Gaziantep’in sosyal, kültürel ve tarihsel yaşamını fotoğraflarla geleceğe aktarmak istiyoruz. Bu anlamda da fotoğraf önemli bir belge niteliği taşımaktadır. Dernek üyesi arkadaşlarımızla birlikte Gaziantep’i tanıtan ve güzelliklerini ortaya koyan bir sergi açtık. Bu sergiye tüm Gazianteplileri bekliyoruz.” diye konuştu. GAFSAD olarak temel fotoğraf eğitimlerinin yanı sıra, her perşembe dernek gösteri salonunda fotoğraf gösterisi ve söyleşisi de yaptıklarını anlatan Yelken, “Zaman zaman Usta fotoğraf sanatçılarını Gaziantep’e davet ederek onların bilgi birikimi ve tecrübelerinden faydalanıyoruz. Hafta sonları çevre il ve ilçelere çekim gezileri yapıyoruz. Bu anlamda da fotoğraf severleri derneğimize bekliyoruz” şeklinde konuştu Yrd. Doç.Dr. A. Beyhan Özdemir, Abdullah Bulut, Ahmet Küçükaydın, Prof. Dr Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Öğr. Gör. Bayram Bozhüyük, Cuma Kara, Deniz Yücel, Ebru Sarıkaya, Esin Erim, Ferhan Çetindağ, Fırat Kıztanrı, Halil Gül,Hasan Yelken, İhsan Üçtaş,Mehmet Budak,Mesut Özeren, Meryem Demirci, Mete Kışlal, Murat Demirkıran, Müslüm Yaşargün, Nezahat Çiçek, Ozan Kalendergil, Ramazan Haskanlı, Saadet Dikici, Sezi Yelken, Tuncer Nazlı, Yakup Yener’in fotoğraflarının yer aldığı‘’ Gaziantep’te Yaşam’’ konulu sergi Gaziantep Güzel Sanatlar Sergi Salonu’nda 26 Şubat - 6 Mart 2018 tarihleri arasında gezilebilecek.

Sokak fotoğrafçılığını anlattı Haber

Sokak fotoğrafçılığını anlattı

Türkiye'nin ünlü fotoğraf eğitmeni ve yönetmeni Maruf Şinik, Gaziantep'te sokak fotoğrafçılığını anlattı. GAFSAD üyelerine 6 gün boyunca teorik ve uygulamalı eğitim veren Şinik, son yıllarda fotoğraf sanatına duyulan ilginin arttığını söyledi. Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD)'ın davetlisi olarak Gaziantep'e gelen ünlü yönetmen ve fotoğraf eğitmeni Maruf Şinik, sokak fotoğrafçılığı hakkında teorik ve pratik eğitim verdi. GAFSAD üyelerinin katıldığı atölyede sokak fotoğrafçılığın geçmişten geleceğe gelişimini anlatan Şinik, sokak fotoğrafçılığı konusunda yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlattı. Şinik ''Sokak fotoğrafçılığı, fotoğrafın çıkış noktası olarak kabul edilir. Sokak fotoğrafçısı yaşamı iyi gözlemleyebilen bir yeteneğe sahip olmalıdır. Sokaklarda gelende görsel bir şölen vardır. Bu görsel şöleni iyi yakalayıp geleceğe aktarabilmek içinde bir takım kurallar vardır. Sokaklarda sizi etkileyen her şeyin izin alıp fotoğrafını çekebilirsiniz. Önemli olan sizin konudan etkilenmeniz ve farklı bir yaklaşımla konuyu fotoğraflamanızdır. Sokaklardaki kalabalık fotoları genel anlamda gözü yorabilir. Bunu için daha çok yansımalar, farklı renklerdeki kompozisyonlar konu olarak değerlendirilebilir. Çekilen karedeki kompozisyonların izleyene bir duygu, bir anlam vermesi gerekir.'' dedi. Gaziantep'te sokak fotoğrafçılığı hakkında teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitimde veren Şinik, GAGSAD üyeleriyle birlikte Gaziantep'in tarihi dokusunun olduğu bölgelere giderek uygulamalı çekimler gerçekleştirdi. Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yelken'de fotoğraf sanatının gelişmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ve fotoğraf eğitime önem verdiklerini söyledi. Yelken '' Gaziantep'te fotoğraf çekmeyi sevenleri bir arada topluyoruz. Bunu yaparken de çeşitli eğitimler düzenliyoruz. Bazen yerel bazda, bazen de ulusal bazda fotoğraf eğitmenlerini Gaziantep'e davet ederek bilgilerinde yararlanıyoruz. Bunun en son örneği ise Maruf Şinik hocamızdan Sokak fotoğrafçılığı konusunda önemli bilgiler edindik. Yaklaşık 6 gün boyunca uygulamalı ve teorik eğitimler veren Maruf Şinik hocamız teşekkür ediyoruz'' dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.