Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#kosgeb

Güncel Gazete - kosgeb haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kosgeb haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Girişimcilere sertifika Haber

Girişimcilere sertifika

Şahinbey Belediyesi ve KOSGEB’in 2018 yılı başında imzaladığı protokol kapsamında yıl boyunca İŞKUR destekli girişimcilik kurslarından eğitimlerini tamamlayacak olan 1000 kişiden 158 daha eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu. Kursiyerler 4 gün 32 saat eğitim alırken, ayrıca 20 TL de destek sağlandı. Şahinbey Belediyesi nikah salonunda düzenlenen sertifika törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, KOSGEB Gaziantep Müdür Vekili Bekir Polat, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı. CESARETLİ OLUN Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantepliler de girişimcilik ruhu olduğunu belirterek "Girişimci olmak çok önemli. ‘Kazancın onda dokuzu ticaret ve cesarettedir’ diye buyurmuştur Peygamber Efendimiz. O nedenle tedbirlerinizi alarak cesaretli olmakta fayda var. Eğitimi aldıktan sonra bilmediğiniz konuları araştırıp sorarsanız yolunuz açık olur, bir yerde bağımlı çalışmaktansa kendi işini kurmak elbette çok daha önemli. Gaziantep’te bu ruh zaten var. Gazianteplilerin hepsi girişimci bir ruha sahip. Bende hayatımda bilmediğim birkaç iş yaptım. Okulu bitirdikten sonra mali müşavirlik, beyaz eşya ve halı ticareti yaptım. Hepsinde de başarılı oldum. Yapacağınız iş ile ilgili iyi araştırma yapıp işin hakkını verirseniz başarılı olursunuz. Ben KOSGEB, İŞKUR ve eğitim veren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi. GİRİŞİMCİLİK KRİTERİ İKİYE AYRILACAK KOSGEB Gaziantep Müdür Vekili Bekir Polat, yeni yılda hibe ve destek oranlarının artacağını belirterek, “Desteğimizin ilk şartı eğitim. Bu eğitimi de geleneksel getiren Şahinbey Belediyemizin bu konuda önemli çalışmaları bulunuyor. Biz KOSGEB olarak, 50.000 hibe 100.000 geri ödemeli kredi desteğinde bulunuyoruz. 2019’un birinci ayından itibaren desteklerimiz değişecek. Yeni dönemde girişimcilik kurslarımız geleneksel ve ileri girişimcilik olmak üzere ikiye ayrılacak. İleri girişimcilik kategorisinde sadece imalatçılar ve yazılımcılar olacak. Bunların üst limiti tamamı hibe olmak üzere 360.000 TL’ye kadar destek vereceğiz. Geleneksel girişimciler dediğimiz kategoriye ise 60.000 TL’ye kadar destek vereceğiz. Buradaki temel kriterimiz ise çalışan sayısına bağlı olacak” dedi. Yapılan konuşmaların ardından girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Girişimcilere sertifika Haber

Girişimcilere sertifika

Şahinbey Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile başlatılan girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 120 kursiyer, Şahinbey Belediyesi nikâh salonunda düzenlenen törenle belgelerini Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun elinden aldı. Düzenlenen törene Başkan Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra KOSGEB Müdür Vekili Bekir Polat ve protokol üyeleri ile kursiyerler katıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, KOSGEB belgesi alan girişimcilerin önemli katkılar sağlayacağını belirterek "Şahinbey Belediyesi olarak, sadece kaldırım ve yol yapmıyoruz. Birçok farklı alanda hizmetlerde bulunuyoruz. Herkesin girişimci olması için girişimcilik kurslarını önemsiyoruz. Bu, zaten Gazianteplilerin ruhunda var. Bir yerde işçi olarak çalışmaktansa kendi işini kurmak çok önemli. Hükümetimiz bu anlamda ciddi desteklerde bulunuyor. Girişimcilik kurslarını tamamlayan ve işini resmiyete uygun olarak kuran kursiyerlere KOSGEB tarafından 50.000 TL hibe, 100.000 TL geri ödemeli faizsiz kredi desteği veriliyor. Bu, hükümetimizin sizlere sunmuş olduğu güzel bir imkân bizler de buna aracılık ediyoruz. Yeni bir proje daha başlatarak 1000 kursiyere daha uygulamalı girişimcilik eğitimi vereceğiz. Bununla da ilgili çalışmalarımız başladı. Aldığınız kurslar sonrasında kendi işinizi kurup, yanınızda elemanlar çalıştıracaksınız, şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunarak istihdam alanı oluşturacaksınız. Rabbim hayırlı uğurlu eylesin" dedi. Sözlerine belediye başkanına ve ekibine teşekkür ederek başlayan KOSGEB Müdür Vekili Bekir Polat, Kursiyerlere KOSGEB'in vermiş olduğu destekle ilgili değişikler hakkında bilgiler vererek tavsiyelerde bulundu. Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere katılım belgeleri verildi.

GTO sektörel çalışmalarına Dubai’de devam etti Haber

GTO sektörel çalışmalarına Dubai’de devam etti

GTO üyelerinin sektörel gelişimlerine destek sunmak hedefi ile 25-30 Kasım 2017 tarihlerinde Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai Emirliği’nde düzenlenen “TheBig 5 Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı’na” KOSGEB destekli "Fuar Ziyareti ve İş Gezisi" organizasyonu düzenlendi. GTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karakaş ve Halil Zengin başkanlığında gerçekleştirilen fuar ziyaretine katılan oda üyesi yaklaşık 40 firma temsilcisi sektördeki son yenilikleri görme fırsatı buldu. GTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karakaş TheBig 5 Yapı ve İnşaat Fuarının inşaat sektörüne yönelik düzenlenen dünyanın sayılı fuarları arasında yer aldığını belirterek, “GTO olarak üyelerimize vizyoner bir bakış açısı kazandırmaya çalışıyoruz. Bir yandan sektörlerinin gelişimine yönelik projeler üretirken bir yandan da küresel gelişmeleri takip edebilmeleri için yurtdışı fuar ve inceleme gezileri düzenliyoruz. 60 ülkeden 2500 firmanın katıldığı ve 140 ülkeden ziyaretçi alan The Big5 Fuar’ına düzenlediğimiz ziyaret de oldukça verimli geçti” dedi. Organizasyon kapsamında kurum ziyaretleri ve ikili iş görüşmeleri yapıldığını da söyleyen Karakaş, “Heyet organizasyonu kapsamında fuardaki incelemelerimizin yanı sıra, Türk Ticaret Merkezi’ne (TTC) bir ziyaret gerçekleştirerek ikili görüşmeler yaptık. TTC Ülke Direktörü Serdar Fuat Kumbaracı ve Bölge Koordinatörü Anıl Özer ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulunarak muhtemel işbirliği olanaklarını konuştuk. Ayrıca Sharjah Ticaret ve Sanayi Odası’nda Dubai Ticaret Ateşeliği organizasyonunda gerçekleştirdiğimiz toplantıda Gaziantep ekonomisi hakkında katılımcılara bilgi verdik” şeklinde konuştu. GTO Yönetim Kurulu Üyesi Halil Zengin ise Fuar Ziyareti ve İş Gezisi ile ilgili üyelerin sektörel gelişmeleri yerinde incelemenin yanında Gaziantep'in tanıtımı açısından da önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Zengin, Gaziantep Ticaret Odası, önümüzdeki dönemde de yurtdışında organize edilen önemli fuarlara yönelik heyet ziyareti organizasyonlarını düzenlemeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

26. Gapshoes Fuarı için geri sayım başladı Haber

26. Gapshoes Fuarı için geri sayım başladı

Türkiye’nin öncü ayakkabı fuarı olma özelliği taşıyan, yaz ve kış olmak üzere yılda iki kez düzenlenen 26’ıncı Uluslararası Ayakkabı, Terlik Saraciye ve Yan Sanayileri Fuarı (GAPSHOES), 13-16 Aralık 2017 tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde sektörün üretici ve alıcılarını buluşturacak. Gaziantep Sanayi Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Gaziantep Kunduracılar Odası işbirliği ve KOSGEB desteğiyle Akort Fuarcılık tarafından organize edilen fuar 2018 ayakkabı ve terlik yaz modasına yön verecek. Kategorisinde dünyanın 5’inci büyük fuarı olan ve Ortadoğu Fuar Merkezi’nde 2 holde düzenlenecek GAPSHOES Fuarı’nda yaz sezonu ürünleri vitrinlerde sergilenmeden önce sektör temsilcilerine tanıtılacak. Gaziantep, bölge, ülkemiz ve hedef ülkelerin ayakkabı ve terlik sektörlerine hizmet sunma misyonunu sürdüren GAPSHOES Fuarı’nın hazırlık çalışmaları hızla sürüyor. Ayakkabı sektörünün yoğun ilgi gösterdiği fuara, hem toptan bazda müşteri portföyünü genişletmeyi, hem de prestijini ve marka gücünü arttırmayı hedefleyen çok sayıda firma ve marka katılacak. Sektörün pazar payını çok daha üst seviyelere çıkaracak GAPSHOES Fuarı’nda, katma değeri yüksek, markalaşmış, moda oluşturabilen, yeni tasarımlar yapabilen, Ar-Ge ve yenilik yapabilen Türkiye toplam ayakkabı ve terlik üretiminde büyük pay sahibi ve merkez konumunda olan Gaziantepli ayakkabı ve terlik üreticilerinin yanı sıra, yurt içinden ve yurtdışından firmalar yer alacak. Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olacak ve merdane, zenne, spor ayakkabılar, poliüretan terlikler, makina, taban ve aksesuar, kimyasallar ve yan sanayi ürünlerinin sergileneceği GAPSHOES Yaz Fuarı 2018 yaz modasına damgasını vuracak. Fuara, Rusya başta olmak üzere yurt dışından alım heyetleri getirilmesi için girişimler sürdürülüyor. Ayrıca fuar için yurt içi ve yurt dışı tanıtım çalışmaları da devam ediyor.

GTO'da “AR-GE ve Tasarım Destekleri” anlatıldı Haber

GTO'da “AR-GE ve Tasarım Destekleri” anlatıldı

GTO’da düzenlenen seminere tekstil ve hazır giyim sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve TOBB yetkilileri katıldı.Seminerin açış konuşmasını yapan TOBB Temsilcisi Perviz Özdündar, Kahramanmaraş’ta başlattıkları Ar-Ge ve Tasarım Seminerlerinin Çorlu, Denizli, Adana, İzmir, İstanbul’dan sonra yedincisini Gaziantep’te gerçekleştirdiklerini belirtti.Özdündar, bu seminerlerin TOBB sorumluluğunda “Tekstil, Hazır Giyim Sektörleri Strateji Belgesi ve Eylem Planı” gereği sektörde faaliyet gösteren firmalara Ar-Ge, Tasarım destekleri ve proje verme konusunda seminerler verilmesi maddesi kapsamında yürütüldüğünü ifade etti.Seminere, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nı temsilen katılan Ekrem Türker, Bakanlığın Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri hakkında ve bu kapsamda verdikleri teşvik ile istisnalar kapsamında bilgi verdi.KOSGEB adına katılan KOBİ Uzmanı Cuma Delioğlu da KOSGEB destekleri ve bu desteklere ilişkin başvuru yöntemleri hakkında bilgi aktardı.KOBİ’lere yönelik destek ve teşvikler hakkında bilgi verildikten sonra İpekyolu Kalkınma Ajansı temsilcisi Ahmet Pekyürek tarafından bu araçlardan faydalanmak için hazırlanacak projelere yönelik proje döngüsü ve İpek Yolu Kalkınma Ajansı’nın destekleri ve bugüne kadar verilen desteklerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından verilen destek ve teşvikler ile proje döngüsü semineri sektör temsilcileri tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Konuşmacılar sektör temsilcilerinin sorularını da cevaplandırdı.Seminerde konuşan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, firmaların büyümesi ve gelişmesine dönük KOSGEB VE TÜBİTAK’ın AR-GE, İnovasyon ve tasarıma dönük çok sayıda destek programının yanında Ekonomi Bakanlığı’nın da sektörel kümelenme faaliyetlerine önemli teşvik ve destekler sunduğunu söyledi.Tekstil sektörünün Gaziantep ekonomisinde önemli bir yeri bulunduğuna dikkat çeken Hıdıroğlu, “Gaziantep ekonomisi ancak işletmelerin daha da büyümesi ile bulunduğu noktadan daha iyi bir konuma gelecektir. Yaşadığımız çağda AR-GE ve inovasyonla rekabette büyük üstünlük sağlanabilmektedir. Ülke olarak sanayi ve üretimde bir üst lige çıkma mücadele içerisindeyiz. Bu mücadelede en önemli avantajı AR-GE ve inovasyonla sağlayabileceğiz. Üretim hacmimizin ve kalitemizin yükseltilmesi ve katma değer sağlanmasında AR-GE ve inovasyon önemli rol oynamaktadır. Gaziantep tekstil sektörü açısından çok güçlü bir kenttir. Gaziantep'te tekstil ve tekstile bağlı birçok sektör hızla büyümüş ve büyümeye devam etmektedir.Ülkemizin istihdam sorununu çözmek, ithalata bağımlılığı azaltmak, emek-yoğun üretimden bilgi-yoğun üretim ve teknolojiye geçişi sağlamak ve başarılı olmak için öncelikle AR-GE, inovasyon ve tasarımda başarı sağlanması gerekmektedir. Hükumetimiz bilgi, teknoloji ve ihracat odaklı bir büyüme için çok çeşitli teşvik ve destekler sağlamaktadır. İhracatın finansmanı için Eximbank kredileri ve tutarları oldukça yükseltilmiştir. KOSGEB VE TÜBİTAK’ın AR-GE, inovasyon ve tasarıma dönük çok sayıda destek programının yanında Ekonomi Bakanlığımız da sektörel kümelenme faaliyetlerine önemli teşvik ve destekler sunmaktadır” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.