Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#sanko

Güncel Gazete - sanko haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, sanko haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

SANKO ÜNİVERSİTESİ'NDEN SERTİFİKA PROGRAMI Haber

SANKO ÜNİVERSİTESİ'NDEN SERTİFİKA PROGRAMI

Programa katılmak isteyenler 1 Mart 2019' tarihine kadar yogunbakimhemsire@sankotip.com adresine mail yoluyla ya da SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhemşireliği'ne gelerek, doğrudan başvuru yapabilirler. KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR? Sertifika programına yoğun bakımda çalışan veya çalıştırılması planlanan (yoğun bakımda çalışacağını belgelemesi kaydıyla) hemşire, ebe (hemşire yetkisi almış), sağlık memurları (toplum sağlığı) katılabilecek. Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika programı, SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhemşiresi Uzm. Hem. Ceylan Özyılmaz koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek. SANİ KONUKOĞLU UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Çağdaş hastane yönetimi anlayışıyla yönetilen ve sağlıkta yüksek kalitenin adresi haline gelen hastanede, Acil Servis, Biyokimya, Patoloji ve Tıbbi / Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarları, Radyoloji, Nükleer Tıp, Kardiyovasküler Cerrahi, Organ Nakli Merkezi, Nefroloji, Hematoloji, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Hematoloji, Dahiliye, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Kulak Burun Boğaz, Pediatri, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji, Psikiyatri, Göğüs Cerrahisi, Dermatoloji, Uyku Laboratuvarı, Obezite ve Metabolik Cerrahi Kliniği ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkeziyle uzman tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor.

SANKO okulları başarıyı ödüllendirdi Haber

SANKO okulları başarıyı ödüllendirdi

Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Spor Salonunda düzenlenen törene SANKO Okulları Danışma Kurulu Üyesi Zeynep Konukoğlu, Genel Müdür Melike Toklucu, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Ödül töreninde, “ROBOGAMES 2018 Dünya Robot Olimpiyatları”nda, üç dünya ikinciliği ve bir dünya üçüncülüğü; "Dünya Internet Klavye Şampiyonası"nda dünya üçüncülüğü; “Musical Fireworks in Baden-Württemberg” piyano yarışmasında dünya ikinciliği; “13’üncü Pera Piyano Yarışması”nda dünya üçüncülüğü kazanan öğrencilerden ikincilere 2,500’er, üçüncülere 2,000’er lira ödül olarak verildi. TÜBİTAK “12’nci Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” Türkiye birinciliği; “23. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları”nda Türkiye ikinciliği; “Mucidim Olur Musun?” proje yarışmasında Türkiye ikinciliği; “Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması”nda Türkiye ikinciliği; “Okan Mühendislik Yarışması 2018”de iki Türkiye İkinciliği; Yüzme Yarışmalarında Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü; “15. Mersin Matematik Olimpiyatları”nda Türkiye üçüncülüğü; “2018 Aziz Sancar Fen Bilimleri Araştırma Projeleri Yarışması”nda Türkiye üçüncülüğü; “İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları”nda (İTÜRO) iki Türkiye üçüncülüğü ve “Uluslararası Yüzme Müsabakası”nda çeşitli kategorilerde 12 altın, 11 gümüş, 6 bronz madalya kazanarak, şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden öğrencilere ise birer kol saati takdim edildi.

SANKO OKULLARI'NIN TÜBİTAK BAŞARISI Haber

SANKO OKULLARI'NIN TÜBİTAK BAŞARISI

"TÜBİTAK 49'uncu. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda SANKO Fen ve Teknoloji Lisesinin "Kodlama" dalındaki projesi bölge birincisi, "Fizik" dalındaki projesi ise bölge üçüncüsü oldu. 1844 proje arasından 100 projenin davet edildiği "TÜBİTAK 49'uncu Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" Bölge Sergisi Adana Çukurova Üniversitesinde düzenlendi. SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Ceren Ülger ve Teoman Efe Kuday'ın Bilgisayar Öğretmeni Neriman Ersönmez rehberliğinde "Kodlama" dalında katıldığı "Görme Engelliler İçin Özgür Alfabe" projesi bölge birincisi olmayı başardı. Bu proje ile engelli bireylerin, hazırlanan prototip cihazla üzerinde yazı olan her şeyi okuyabilmeleri amaçlandı. Braille alfabesini tam bilmeyen ve işitme engeli olmayan bireyler düşünülerek sisteme ses desteği eklenerek Braille alfabesinin öğrenilmesinin kolaylaştırılması, böylece engelli bireylerin toplumdaki diğer bireylerden farklı olmadığı ortaya konularak toplumsal bütünleşmeyi sağlamak hedeflendi. SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Özden Eryatar ve Murat Altındağ'ın "Fizik" dalında, öğretmenleri Ekrem Dobooğlu rehberliğinde hazırladıkları "Sıcaklığın Sürtünme Kat Sayısına Etkisinin Araştırılması ve Güvenli Oto Lastiği" adlı projesi bölge üçüncüsü oldu. Fizik dalındaki bu proje ile otomobil lastiğinin ısıtmalı hale getirilmesi, sıcaklık değerinin sürücü tarafından ayarlanabilir olması ve sürüş güvenliğinin artırılması amaçlandı. İlk üç dereceye giren öğrenci ve rehber öğretmenlerinin para ödülü ve öğrencilerin ayrıca bisikletle ödüllendirildiği sergide Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, SANKO Okulları öğrencilerini kutladı. SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, yarışmada üç projelerinin bölge sergisine davet edilmesinin  ve iki projelerinin de ilk üç derece içinde yer almasının gururunu yaşatan öğrencilerine ve rehber öğretmenlerine teşekkür ederek, Gaziantep'i bölge birincisi olarak temsil edecek öğrencilerine Türkiye finalinde başarılar diledi.

SANKO ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU Haber

SANKO ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Yarışmaya SANKO Ortaokulu öğrencilerinden Ece Öztürk, Deniz Körcük, Azra Keven ve Ada Aral "Derecesi Ayarlanabilen Gözlük" projesi, Beyza Nur Ocak, Cesur Keven, Mehmet Timur Paydak ve Onur Erkent "Soğuk Zincirde Işıldayan İşaretler" projesi, Arda Karayılan "Serviste Unutulan Çocuklara Çözüm" projesi, Ezel Öykü Şengül, Can Akcan, Merve Nur Dayı ve Mustafa Halit Uygun ise "Hijyenik Metal İçecek Kutusu" projesi ile katıldı. Üç aşamalı olarak değerlendirilen "Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması"nda SANKO Ortaokulunun 4 projesi de I'inci aşamayı geçti. Türkiye genelinden 443 projenin yer aldığı ve sadece 11 projenin final yani üçüncü aşama sunumuna kaldığı yarışmada, SANKO Ortaokulunun 3 projesi final sunumuna kalan 11 proje içinde yer aldı. SANKO Ortaokulu öğrencileri Beyza Nur Ocak, Cesur Keven, Mehmet Timur Paydak ve Onur Erkent'in Danışman Öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın ve Mehmet Ömür Durmaz önderliğinde hazırladıkları "Soğuk Zincirde Işıldayan İşaretler" projesi Türkiye ikincisi oldu. "Soğuk Zincirde Işıldayan İşaretler" projesi inovativ bir çalışma olup, süt, balık, tavuk ve köfte gibi birçok ürünün, üretimin ilk aşamasından tüketime kadar kendi özelliklerini koruyabilmesi için soğuk zincir denilen belirli bir ısı derecesinde korunması gerektiği, soğuk zincirin kırılması durumunda ise ürünlerin kısa sürede bozulacağı fikrinden hareketle ürünlerin bozulup bozulmadığının belirlenmesine yönelik gerçekleştirildi. SANKO Ortaokulu Müdürü Uğur Çekici, Türkiye ikincisi olan öğrencileri ile gurur duyduklarını belirterek, öğretmen ve öğrencilerini kutladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.