Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAKIŞ

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2020 15:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 11:16

Pazar akşamı her yönü ile ilginç bir maç izledik. 6 gol atılan maçta ev sahibi Galatasaray ve deplasmana gelen Gaziantep FK attıkları 3'er golle sahadan 3-3 beraberlikle ,birer puanla ayrıldılar.

Kimin başarılı, kimin başarısız, kimin hakkının yenilip yenilmediğine bakarsanız durum değişiyor. Hangi takımın penceresinden bakarsanız takımınıza göre haklı oluyorsunuz. Lakin bir de uygulanır yada uygulanmaz... Ama geçerli olan kurallar var.. Bir tarafta şampiyonluk mücadelesi veren yüksek maliyetli Galatasaray, diğer yanda ise ilk sezonunda mütevazı kadrosu ile lige tutunmaya çalışan Gaziantep FK ilk yarının henüz 17’nci dakikasında Djilobodji'nin füze vari kafa vuruşu ile öne geçen Gaziantep, 36’nci dakikada Falcao'nun, 40’nci dakikada da Belhanda'nin gollerine engel olamayınca ilk yarıyı 2-1 mağlup kapadı.

İkinci yarı 55’nci dakikada Galatasaray Ahmet'in kırmızı kartı ile sahada 10 kişi kalınca dengeler değişiyor diye beklenirken 66’nci dakikadaki Feghouli'nin golü skoru 3-1 getirdi. Ne olduysa bu dakikadan sonra oldu. Kaybedecekleri bir şey olmadığını gören Gaziantep’li oyuncular, Galatasaray'lı oyuncuların skor rehavetinden de faydalanarak 78’nci dakikada Twumasi 'nin mükemmel golü ile durumu 3-2 yaptı.

Maçın son 20 dakikasında Galatasaray'a adeta nefes aldırmayan Gaziantep, uzatma dakikalarında mükemmel bir gol daha buldu ancak pozisyon öncesinde faul gerekcesi ile “VAR” golü iptal etti. Ama uzatmanın uzatmasında Galatasaray kalecisi Okan topu elinde 6 saniyeden fazla tutunca olanlar oldu. Serbest vuruş ile gelen penaltı Maxim'in vuruşu ile sonucu belirledi. Maç 3-3 berabere sona erdi. Gaziantep FK hakettiği puanı almış oldu. Oguz, Djibouti, Twumasi, Maxim, Güray, Kayode takımın en göze batan oyuncuları idi. Hakemler “VAR” ile birlikte kuralları uyguladılar. Düdükler pozisyon tamamlanması için geç çalınsa da her iki takım için verilen iptal kararları doğru idi. Galatasaray kadro kalitesi ile rahat kazanabileceği bir maçı; kalecisinin hataları ve 3-1 den sonra oyuncularının rehavetine Gaziantep’li oyuncuların son 20 dakikadaki olağanüstü kazanma arzusu eklenince zar zor bir puanla kurtarabildi. Zirveyi ateşe atan bu skor uzun sure gündemi meşgul edecek gibi... Sonuç olarak Gaziantep FK hakkı olan bir puanı söke söke aldı. Sezarın hakkı Sezara.. Tebrikler Sumidica ve oyuncularına...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.