Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bazı milletvekilleri sadece rutin ziyaretlerin dışına çıkamıyor.

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2019 13:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:26

İsimlerini dahi bilmeyen vatandaşlar, Milletvekillerini tanımıyor.

Bir gün olsun vatandaşların, esnafların ziyaretine gelmediler Bir iki isim dışında kimseyi bilmiyoruz. Vekiller sadece seçim zamanında sahaya iniyor. Ondan sonra onları sosyal medyada dışında göremiyoruz. Bir gün olsun mahallelere veya esnafa ziyarete geldiğini görmedik. Milletvekillerinin halktan uzak olduğunu düşünüyoruz diyorlar. Gaziantep'in 14 Milletvekili var ama genelde bizim memlekette bir kısım vatandaş Ali Şahin'in ismini, Ahmet Uzer'i de memlekete söylediği gaf'tan dolayı biliyorlar. Mehmet Erdoğan'ı da tanıyan da bir kısım var Diğer Ak Parti Millet vekilini neredeyse tanıyan yok. Zaten iki CHP'li Milletvekilini buralarda gören varsa söylesin. MHP milletvekilleri sadece rutin yerleri ziyaret edip gittikleri için onları belediye başkanları ve bir iki oda başkanından başka kimse tanımıyor.. Ben şahsen MHP milletvekillerini hiç görmedim. Diğer HDP'li millet vekilini hiç ama hiç görmedik ve tanımıyoruz.

GAZİANTEP PAHALI BİR ŞEHİR ALGISINI YIKMALI

Çok pahalı bir şehir, Gaziantep.

Neredeyse Türkiye'nin en pahalı şehri

Gastronomi kenti Gaziantep'te başta baklava olmak üzere, kebap, sebze, meyve, giyecek, gıda maddesi ve ev kiraları çok pahalı.

Ortada bir sorun var. Bu sorun çözülmeli. Çünkü, çok pahalı şehir algısı artık kente yapışmış durumda. Bu algıdan kurtulmak için adım atılmalı. Memurlar artık Gaziantep'e tayin istemiyorlar şehirde yaşamak istemiyorlar .Bu yüzden kaybediyor Gaziantep.

Üniversite öğrencilerine bir dokun bin ah işit. Kendi insanımız sıkıntı yaşıyor. Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin'in dediği gibi; Ben gastronomi kenti olayım demekle olunmuyor. Gaziantep için artık pahalı şehir algısı var ve şehrin imajı zarar görüyor. Vasat bir kafede bile bir fincan çay 5-6,kahve 10 ila 15 tl. Bu yıl ilki düzenlenecek olan "Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali" öncesi ve sonrasında Gaziantep'in pahalı şehir algısı bir an önce yıkılmalı ve bir an önce kontrolsüz fiyat artışları kontrol altına alınmalıdır..

İŞ ALIMLARINDA TORPİL

Milyonlarla gencin iş bulamadığı memleketimizde belediye ve devlet kadrolarını eş, dost ve akrabalarla doldurmaya artık son verilmelidir. Hangi partiden, hangi siyasi görüşten olursa olsun.

İşe alımlarda, adalet, insani yönleriyle de öne çıkabilmelidir. Gerçekten hak edenlere, alnın teriyle belli makamlara gelenlere söyleyecek sözümüz yoktur. Ama görüyoruz ki maalesef son dönemlerde işe alımların önemli bir bölümü siyasi iradenin tasarrufuyla koltuk doldurduğunu, yakınlık derecesine göre işe alındıklarını göstermektedir. Bu gayri ahlaki ve etik olmayan uygulamadan bir an önce vazgeçilmelidir. Hak ve Adalet; ancak liyakat sistemi ile sağlanabilir.

KİRALAR VE EV FİYATLARI UÇUYOR ESNAF DÖKÜLÜYOR

Memlekette yeni yapılan konutlarda en dikkat çekici unsurlardan biri de, dışı lüks, gösteriş ve şatafata rağmen planlamadan yoksun oluşu. Yapılan evlerin bir çoğu yapıldıktan bir sene geçmemesine rağmen dökülüyor. Ve bunların fiyatları dudak uçuklatıcı. Memleketi betona gömen bu evlerin fiyatları, kiralar hangi kriterlere göre nasıl ayarlanıyor? Biri izah edebilir mi

SİGARA ZAMMI ÜZERİNE

Sigaraya zam yapmakla kaçak sigara satışlarında daha fazla artış olacağını düşünüyorum bu zamlar başka sakıncalar doğurmakta ve en nihayetinde kaçak içkiyi merdiven altı üretimini teşvik etmektedir. Zamlar neticesinde insanlar kaçak sigaraya yöneliyor ülke her sektörde zarar ediyor. İnsanlar yapma ve kaçak içkilere döndü kendileri yapıyorlar. Deyim yerindeyse kimyager oldular, kimya mühendisi oldular. Diplomasız mühendisler içki yapmaya kalkarsa ölümlerde kaçınılmaz olur. Hatta kendi yapıp tüketen dışında bazı restoranlarda dahi kaçak yapılıp satıldığından söz ediliyor. Kaçak üretim ve dağıtım yaygınlaşıyor..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.