Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAZI ÖZEL HASTANELER

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2019 13:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:49

Bariz şekilde görülüyor ki, bir çok özel hastane ancak birbirlerinden yoğun bakım hastası (Büyük-Çocuk) mikro cerrahi vakalarını nasıl alırım çabası ile çalışmakta dolayısıyla diğer önemli ameliyatlar ve halkı bilgilendirme, hastaneyi tanıtma çabaları güdük kalmaktadır.

Birbirinizin binalarının yanına reklamlarınızı koyarak birbirinizin elemanlarına, doktorlarına göz koyup sadece birbirinizi takip ederseniz kin ve öfkeyi artırmaktan öteye gidemez, ondan sonrada sağlıkta etik kurallardan bahsedemezsiniz.

Arkasına saklanılan sınırlı bütçe lafı, insan gücü kısıtlamaları, vasat elaman, tek adam fikri, yeterince görünür olmayan marka varlığı ve şiddetli rekabet Gaziantep'teki özel hastanelerin başlıca sorunudur.

Ve tanıtımlar, özellik değil yarar sağlayan tanıtımlar olmalıdır.

HAYAT ZORLAŞIYOR

Gelecek kaygısı, depresyon, hayat pahalılığı, işsizlik, vatandaşı gittikçe yoksullaştırıyor ve geçimini zorlaştırıyor. Düşük ücret, yüksek faturalar, vergiler bir an önce çözülmesini istediğimiz ülke sorunları. Siyasi çekişmeleri makam, mevki, menfaat, koltuk sevdasını bir kenara bırakıp sorunların acilen çözülmesi lazım.

Yoksa yüksek enflasyon, rekor işsizlik, hayat pahalılığı aynı zamanda lüks şatafat ile kaynakların israfı arasında betonlaşmış şehirlerde yaşamak zorlaşıyor.

EĞİTİM DİPLERDEN ÇIKMIYOR

En güçlü silah eğitimdir. Gaziantep'te eğitimin durumu ortada. Şu okulda iyi bir eğitim veriliyor diyebilirmiyiz? Memleketteki tüm sorunların temeli eğitim düzeyinin çok düşük olmasından kaynaklanıyor. Her acının ya da olumsuzluğun altında kesinlikle eğitimsizlik vardır. Gaziantep neden eğitim ve öğretim de hep aşağılarda. Mantar gibi özel okullar açılıyor. Ve Gaziantep'te Eğitim diplerde. Gaziantep 5.16 ortalama puan ile 66. sırada yer aldı. Gaziantep neden eğitim ve öğretim de hep aşağılarda...Kentin dinamikleri sadece paraya mı çalışır.. Okuyan, öğrenen, sorgulayan bireyler yetiştirmek yerine neden sadece tüketen çarşı elamanları yetişmesine göz yumuyoruz? Neden insanları doğadan ve özünden kopartarak her şeyiyle stabil olan betonarmelerin içine hapsediyoruz? Cevap yok... Daha doğrusu bu soruları soran yok...Çünkü, Gaziantep te her şey para olmuş...Okullara bile arsa bulunamıyor.. Bu vebal kimin bu çarpıklığa izin veren yönetimler mi...Gözleri paradan başka görmeyen zenginler mi..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.