Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİTSE DE GİTSEK

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2021 13:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:13

Gaziantep FK açısından olmasa da küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen ev sahibi Kayserispor için kritik bir maç. Ligin son 3 maçına Gaziantep FK, puan kayıpları ile Avrupa kupasına katılma şansını büyük ölçüde kaybetmiş ve yönetimsel çalkantılarla girince bu durum sahaya da fazlasıyla yansıyor.

Önce Kulüp Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bırakacağı, yeni başkan ve yönetimin oluşacağı beyanatları, ardından teknik direktör Pinto’nun sezon bitiminde ayrılacağını açıklaması, birkaç oyuncu ile sezon bitmeden yolları ayırma, her yönüyle istikrarsız ve isteksiz kerhen bir görüntü yaratmış. Aadeta bitse de gitsek havası hakim.

Halbuki olası her galibiyetle federasyondan gelecek 3 milyon gibi hatırı sayılır geliri de unutmamak gerekir. Şiddetle puana ve galibiyete ihtiyacı olan Kayserispor maçın ilk yarısında baskılı oynamasına rağmen Kaleci Günay'a takılınca, Gaziantep FK'da Dicko ile bulduğu tek pozisyondan faydalanamayınca ilk devre beraberlikle sona erdi.

İkinci yarı kaleci Günay'ın yerinde müdahalesi ve birkaç kurtarışı ile Muhammed'in gol pozisyonu dışında kayda değer bir pozisyon olmayınca maç 0-0 beraberlikle sona erdi. Kazanılan bir puan ve maddi getirisi elbette önemlidir. Ancak ligin bitimine 3 hafta kala orta sırayı garantilemiş bir durumda kadroda bulunan kaleci Mustafa, Mirza, Furkan gibi genç ve yetenekli yerli oyuncular şimdi oynatılmayacak da ne zaman oynatılacak. Risk almayan, şovu seven, skoru önemseyen, sezon sonu görevi bırakacak hocaya baskı yapıp kalan 2 maça çoğunluğu yerli ve kulübede oturtulmuş oyuncularla çıkmak fayda sağlayacaktır. En azından bitse de gitsek görüntüsü olmayacaktır. Rakip kim olursa olsun deplasmanda alınan bir puan kazançtır... Tebrikler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.