Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİZİM MEMLEKETİN EN BÜYÜK SORUNU

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2018 14:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 04:58

Bizim memleketin en büyük sorunu birlik ve beraberlik.

Bu olursa diğer sorunlar kendiliğinden çözülür diye düşünüyorum. Çünkü memleket bıçak gibi ikiye üçe ayrılmış durumda. Bu nedenle özellikle şehri yönetenlerin birliğimizi ve dirliğimizi zedeleyen, fitneyi, fesadı, nifakı, dedikoduyu ve düşmanca duyguları önce kendileri beslememeli, desteklememeli ve fırsat vermemelidir. Şehri yönetmeye aday olanların toplumsal dayanışmaya sıcak bakan, hoşgörülü affedici, sevgi ve saygı kurallarını ihlal etmeyen, verdiği sözde duran, kısacası insani değerleri önce kendi yaşamında uygulayan kişi olması lazımdır. Aksi takdirde birlik ve dirlik içinde kardeşçe yaşamaktan söz etmek abesle iştigalden başka bir şey ifade etmez!.

Allah birlik, dirlik bilen kindar olmayan vatandaşı bütünleştirici insanları muvaffak eylesin.

DÜRÜST OLMAK

Dürüst ve vicdanlı olmak, haddini bilmek.

akıllı olmak ve aklını kullanmak lazım. Yalan sizi bir anlığına kurtarır ama dürüst olmak her zaman. Her şeye ve herkese rağmen şükretmek ve Bismillah diyerek güne güzel başlamak lazım. Her şeye rağmen hayallerimiz var, İnşallah her şeye rağmen hakkımıza hayırlısı olur.

Yaşam boyunca yapabileceğiniz en güzel yolculuk, kendinizden başlayan bir yolculuktur. Dışarıya bakan rüyada dır. Her şey seninle başlar. Ve diyorlar ki, yaşantınızdan memnun değilseniz başkalarında suç aramayın. Ya boyun eğip bu durumu kabullenirsiniz yada azmedip değiştirirsiniz. Değişim şart

ESKİYE RAĞBET OLSAYDI

Bazı eski şeylerin değerinin kalmadığını ifade etmek için "eski çamlar bardak oldu" sözü söylenir. Aynı zamanda, eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı demiş atalarımız. Boşuna dememişler. Zira hangi konuda olursa olsun eskiye takılı kalmadan ileriye bakabilmek önemli. Maksat bu olmalı.

NASİP

Nasipten öte yol yok bu hayatta,

Payımıza düşen; En güzeli değil

En hayırlısı olsun

Kapıyı kilitleyen de açan da aynı anahtar değil mi?

Ne diyorlar; Sabret, Tevekkül et,

En hayırlısı nasip olsun.

KİBİR

Kainatta ilk işlenen günah kibirdir. Kimse kendini darı ambarında sanmasın bir bakmışsınız; yoksunuz. Her zehrin bir de panzehiri var. Kimse iyi insan olmak, ayağına takılan kötülüklerini çıkarmak için çabalamıyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Hep hoşuma gitmiştir bu Rum atasözü; "Taş da yumurtanın üstüne düşse, yumurta da taşın üstüne düşse; olan yine yumurtaya olur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.