Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CAHİLLİK PAYİDAR KALACAK

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2020 11:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:20

Günlerdir evde kal çağrıları yapılıyor inşallah kazanımlar bir gecede yerle yeksan olmaz, tekrar başa dönülmez. Umarım panik havasında yapılan son dakika alışveriş vakasının bedelini büyük hasarlarla ödemeyiz.. İki gün sokağa çıkmayınca açlıktan öleceğini zanneden, salgını unutup hassasiyetini kaybeden cola, çekirdek sırasına giren bir toplum olmuşuz. Kimse aç kalmaz iki günde Cehalet, panik, düşüncesizlik inanılmaz boyutta! İnsanlık koronayı yenecektir ama şu bir gerçek cehalet payidar kalacaktır. Güzel günlerin şımarığı, zor günlerin isyankarı değil; her anın müstakimi olmaktır esas olan. Bazen söylemesi kolay yaşaması zor olsa da bazı şeyler. Bazen zorlasa da hayat, her şeye rağmen vardır bunda da bir hayır diyerek yaşamaya devam. Yarının ne olacağını kimse bilemez. Ve her şeye rağmen bin şükür. Ha birde ne demiş İbn Haldun Kıtlık zamanlarında insanları açlık değil, alışmış oldukları tokluk öldürür.

BİZ BİZE DÜRTÜYORUZ

Fırsatçılık, yediden yetmişe genlerimize işlemiş hepimizin.

Her türlü olayı, kendi menfaatimize yönelik bir fırsatçılık anlayışı içerisinde değerlendirmeye büyük özen gösteren bir toplum olmuşuz. Bizler bir fırsat çıkmasın hemen üşüşüp, boşluklardan yararlanır, işleri kılıfına uydururuz. Korona virüs salgınından sonra marketlerde satılan dezenfektan ve kolonya gibi ürünlerde 2 ile 20 katı arasında fiyat artışı yapılmıştı. Şimdide artış gıda, sebze ve meyvelerde Denetimsiz, serbest bir piyasa var. Ne yazık ki bu topraklarda kurnazlık, hinoğlu hinlik, fırsatçılık yani kötülüğün tüm türleri egemen. Biz bize yeteriz diyerek biz bize dürtüyoruz. Terazi var tartı var. Toprağın altı var hesap var ölüm var

GAZETECİLERE VE BASIN KURULUŞLARINA DESTEK OLUNMALI

Koronavirüs nedeni ile ekonomik daralma ve durgunluk, işsizlik, toplumun kırılgan kesimlerini iyice genişletti. İşveren, işçi, esnaf, günlük çalışanları etkiledi. Her sektör korona virüsün etki alanına girdi. Bir kesim daha var ki onlarda çok zor durumda. Bunlar Gazeteciler. Özellikle yerel basın. Her koşulda görevini yapmaya çalışan gazeteciler. hastalık riskine rağmen çalışıyorlar. Bu zamanda reklam, tanıtım destekleri de yok. İşsizlik tehlikesiyle karşı karşıya kalan gazetecilerin ve basın kuruluşlarımızın desteklenmesi ve bu zorlu süreci en az zararla atlatabilmesi için gereken her destek de sağlanmalıdır. Hepimiz aynı gemideyiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.