Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEPREM-YEREL SİYASET VE KALDIRIMLAR

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2022 11:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:08

Bugünlerde birçok yerde deprem sarsıntıları oluyor. Bu nedenle biz depreme ne kadar hazırız sorusunu gündeme getirdi.

Yerel yönetimler ne kadar hazır.

Ne acıdır ki hiç bir zaman “deprem” yerel yönetimlerin gündemine girmedi. Deprem olması doğal ama depremden önce tedbir alınmaması her depremden sonra, “Her türlü tedbir alınmıştır” mesajı verilmesi, ardından kısa süre içinde unutulması ve “eski tas, eski hamam” anlayışına hızla dönülmesi işte bu doğal değildir. Depremler bize gösterdi ki, deprem öldürmez, çürük bina öldürür. Yüzyıllar önce Mimar Sinan'ın sıradan imkanlarla yaptığı hanlar, camiler, köprüler, hamamlar, kervansaraylar sapasağlam ayakta dururken, modern “teknoloji” ile donatılmış mühendislerin inşa ettiği binalar neden çöküyor. Bunlar nasıl kontrol ediliyor. Ve depremi ne zaman ciddiye alacağız? 

SİYASET YERELDEMİ BAŞLAR

Siyaset yerelde başlar derler ama yerel siyasetçiler genelde hep sessizdir. Merkezi siyasette kıyamet koparken yerelde bu tabloyu yok sayarak siyaset yapmak mümkün değildir. Yerelde güçlüyseniz genelde de güçlüsünüz. Yerelde söyleyecek sözünüz varsa, genel de de var demektir. Yerelde siyaset; bayramlaşma, cenaze ve düğünlere katılmak olarak görülüyor. Esas olan kentin, sosyal, ekonomik, kültürel, sorunlarına çözüm üretmek ve gündemde tutmaktır.

YAYALAR VE TRAFİK

Yıllar önce ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ uygulaması ile trafik bilincinin yaygınlaştırılmasıyla kazaların önüne geçilmesi hedeflendi ve önce yaya' diye sloganla hayata geçti. Ama. kurallara uyan var mı? Yaya geçidinin olduğu her yerde yol yayaya aittir. Memlekette yayalar yaya geçidi dahil kaldırımlardan bile geçemiyor. Denetim şart ama birazda suç bizim insanımızda, ne yayaya saygı ne hakkına razı olmak var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.