Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EĞİTİM RANT KAPISI MI

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2019 13:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:37

Eğitim galiba birazda rant kapısı oldu "özel okul ve özel eğitim kurs furyası" başladı. Avuç avuç para saçılan ve mantar gibi açılan bu kurumların Gaziantep eğitimine katkısı ne. Hatta çoğu zaman eğitimci olmayan kişiler tüccar mantığıyla bu kurumları açtıkça eğitim seviyesi düşüyor. Gaziantep'te bir yığın özel okul ve özel eğitim kurs merkezi var hala açılıyor. Bunların başarıları neler. Eğitimde niteliğe değil niceliğe bakılıyor. Memlekette bir çok özel okul, bir caddede onlarca kurs merkezi var. Özel okul, özel eğitim kurs fiyatları ne durumda? Mantar gibi çoğalan bu kurumlarda kalite nasıl?

Onlara sorarsan hepsi birinci hepsi Nasa'ya elaman yetiştiriyorlar ama memlekette eğitimin durumu da ortada

BELEDİYE BAŞKANLARI

Belediye başkanı; işçisiyle, köylüsüyle, memuruyla beraber, hastasıyla, kısacası halkıyla beraber olabiliyorsa başkandır.. Onların derdine merhem oluyorsa başkandır. Belediye başkanı belli bir görüşü temsil edebilir. Bu görüşü temsil ederken yanında çalışanları işçileri, memurları kendine oy vermeyenleri de öteki yaratmayacak kadarda faziletli olmalıdır.. Belediye başkanı çalışkan ve cesur olmalı. Olayların üstüne cesaretle gitmeli.

Çünkü iyi bir şehirleşme iyi bir yönetimden geçer. Belediye başkanı olduğu şehrin, sosyal ve kültürel özelliklerini çok iyi bilmeli, takip edilen amaçlar hiçbir zaman kişisel olmamalıdır. Belediye başkanı seçilmek için vaat ettiği tüm talepleri, seçildikten sonra, koltuğa oturduğunda da unutmamalı, yerine getirmelidir.

Ortak akılla plan, proje, iş üretmelidir. Yanlışları tenkit etmekle, iş yapmak; haksızlıkları konuşmakla adaleti uygulamak ayrı ayrı şeylerdir. Zulmü, herkes tenkit eder, ama adaleti herkes uygulayamaz. Son günlerde yavaş yavaş yörede güzel şeyler oluyor Karkamış'ta Belediye başkanı Ali Doğan'ın üretim konusundaki kooperatif, tekstil atölyesi projeleri yörede heyecan yarattı. Birecik belediye Başkanı Mahmut Mirkelam Fırat'tan gemilerle geçiş projesi ve Nizip Belediye Başkanı Mehmet

Sarı' nın kent müzesi projesi benim çok beğendiğim projeler. Umarım ki böylesine güzel projeler devamlı olarak hayata geçer. İş imkanları, istihdama yönelik çalışmalar yapılır.

Memlekete eser bırakanlar her zaman saygı ile yad edilir.

Unutulmamalıdır ki, hiç kimse de bulunmaz Hint kumaşı değildir. Mezarlıklar, yerlerinin doldurulamayacağına inanan insanlarla doludur.

ÖMERLER BULUNACAK MI

Reis teşkilatlarda göreve getirilecek isimler için parti yönetimine talimat verdi: "Öyle isimler bulun ki, o ilin Ömer'i olsun. Sözüne güvenilen isimler olsun. Şaibesi olmasın. "bulun getirin. Madem elimizde bir insan kaynağı havuzu var. Bunu değerlendirelim. O ilin ileri gelenlerine danışın, sorun. Göreve getireceğimiz kişi birleştirici unsurları taşısın. Ekipleşmelere izin vermeyeceğiz" dedi. Gaziantep'te ömerler aranıyor

FISTIK TABAN FİYATI

Yöremizde en büyük sıkıntılardan biride açıklanmayan fıstık taban fiyatı. Açıklanmayan fıstık taban fiyatı çoğu zaman tüccarların malı ucuza kapatmasına ve sonradan fiyat artışına sebep olmaktadır. Neden hiç bir oda, kişi ve ilgili kuruluşlar bu konuyu dillendirmiyor. Fıstıkta mahsul az üreticinin mağdur edilmemesi için fıstık taban fiyatının gündeme gelmesi ve dile getirilmesi lazım. Gaziantep Valiliği başkanlığında, Tarım İl Müdürlüğü, Baklavacılar, Ticaret borsası, Ticaret odası, Ziraat Odaları, Üreticiler ve Üniversitenin katılacağı bir çalıştay yapılmalıdır. Yoksa kendinden başkasını düşünmeyen üç beş fıstık baronun istediği fiyatlar oluşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.