Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ETME BULURSUN

Yazının Giriş Tarihi: 30.07.2017 12:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:24

İnsan ne ekerse onu biçer yalnız insan aceleci olduğundan kötülük yapınca yanına kar kaldığını düşünür. Halbuki her şeyin bir vakti vardır tarlaya bugün ekilen tohumu yarın biçemeyeceğiniz gibi bugün yaptığınız bir davranışın sonucunu yarın hemen alamayabilirsiniz.

İyilik vermişsen birilerine, iyilik dalgaları yayılır çevrene, bastığın toprağa, içtiğin suya, soluduğun havaya..

Kötülük etmişsen eğer sen, bilerek ya da bilmeyerek.. Kin ve nefretle ya da pişmanlıkla acıtmasın en az senin kadar insan olan birinin canını. Hiç şüphen olmasın ki; misliyle kötülük bulacaksın karşında...Evet bu Dünya etme bulma dünyası, öbür dünya ise etme görme dünyasıdır. Bir Arap atasözünde “Men dekka dukka” Çalma kapımı çalarlar kapını, kötülük eden kötülük bulur, bugün bana yarın sana. Başkasının kapısını çalma başkasıda senin kapını çalar. Yani çalma çalınırsın- etme bulursun. Ne yaparsan yap en sonunda yaptığın şey gelir bulur seni. “Yaşam bir tesadüf değildir, yaptıklarımızın aynada bir yansımasıdır!” Ve yaşam, ister fiziksel olsun, ister ruhsal ektiklerimizi biçtiğimiz evimizdir. Kimseye kötülük etme, zalim, yıkıcı ve baskıcı olma, hayatla, gerçekle, varoluş halinle asla ters düşme, yoksa yaptığın tüm kötülükler, ettiğin tüm zalimlikler sonunda gelir seni bulur...

İNSAN İLİŞKİLERİNDE 3 DÜŞÜNCE

Üç şey insanın işinde ve dostluklarında beklentilerine yön veren unsurlardır. İyimserlik, kötümserlik ve güven duygusu.

İyimserlik, kötümserlik ve güven hissi insanların gelecekten beklentilerinin gerçekleşmesini belirleyen en önemli etkenlerdir. Kişinin motivasyonunuda aslında bu duygular belirler ve insanın hem işinde hem sağlığında büyük önem taşırlar.

Hayatta bir amaç olmadan hareket, iş olmaz. Beklentiler her zaman vardır ve amaca ulaşmaya güven duymak iyimserlik, şüpheye düşmek ise kötümserlik olarak yorumlanır. Kişi şüphedeyse ve güven duymuyorsa bir hareket, bir iş başlatamaz hep vesvese ile düşünür basit bir olayı bile gözünde büyütür.

İyimser düşünenler güvende ısrarcı olurlar, gelişmelerin yavaş ve zor olmasına rağmen güvenlerini kaybetmez. Kötümser düşünenler ise şüpheli ve kararsızdır. Sıkıntıyı ve herhangi bir olayı fazla abartırlar. İyimserler sıkıntının başarı ile aşılabileceğine inanırlarken, kötümser düşünenler sıkıntının böyle devam edecegini düşünürler. Bu farklılık insanların yaşadığı tecrübelere risklere ve tehditlere karşı koymayı da belirler.

Güven duymak önemlidir. Duyulan güveni boşa çıkarmamak daha da önemlidir.

Birde kendimize devamlı şu soruyu soralım acaba biz bir iş yaparken çevremize bu güven hissini verebilmişmiyiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.