Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİANTEP FK'DAN KÖTÜ SİNYALLER

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2020 13:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:28

Gaziantep Futbol Kulübü geçen sezonun üstüne koymak ve daha başarılı olmak için başladığı 2020-2021 sezonuna tıpkı geçen sezon olduğu gibi yine kötü başladı. Takımımız sahaya Andre dışında geçen sezondaki futbolcularla kurulu 11 ile çıktı. Maçın hemen 7.dakikasında Kubilay’ın vücudundan seken topun ele gelmesi neticesinde penaltı çalındı ve penaltının gol olması neticesinde maç 1-0 başlamış oldu. Geçen sezon takımının başarısında büyük payı olan Patrick Twumasi ve Olerenwaju Kayode’siz takımın hücum gücünü bariz şekilde kaybettiği gözüktü. Ancak maçta hücum kadar savunmanın da kötü olduğunu söylememiz gerekiyor. Maçta rakip takımın orta sahada kapmış olduğu ve hızlı çıktığı her pozisyonda tehlike yarattı. İlk yarıda 3 gol olmasına rağmen daha farklı bir sonuçta olabilirdi ki, ikinci yarıda da çok pozisyon verdik. Günay’ın 3 gol yemesine karşılık çok daha fazlasını kurtararak çok farklı sonuç olmasını engellediğini söylemek gerekir. İkinci yarıda yeni transfer Andre'nin kişisel becerisi ve güzel vuruşu neticesinde bir gol bulduk maçta skor 3-1 e geldi ancak, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da çok fazla pozisyon verdik ancak gol olmadı.

Takımın geçen sezon iyi yaptığı noktalar olan; orta sahayı kalabalık tutan, top kapıp hücuma hızlı çıkan ve süratli oyuncuları ile pozisyon bulan ve bunları değerlendiren bir takımdan, orta sahayı kalabalık tutamayan ve orta sahası çabuk geçilen, kalesinde çok pozisyon veren, çok top kaybeden, bununla birlikte orta sahayı hızlı geçemeyen ve pozisyon bulamayan bir takıma dönüşmüş gibi görünüyor.

Tabi bu sorunların yanında Başkanın devre arasında bırakacağım açıklaması, Sumudica'nın sözleşmem olmasa giderdim açıklaması kafaları karıştırmış durumda. Takımda öncelikle bu belirsizliklerin giderilmesi ve bununla birlikte geçen sezon başarılı olan; orta alanı kalabalık tutup kapılan toplar ile Kayode ve Twumasi gibi hızlı olan futbolcular ile sonuca gidilmesi mantalitesine uygun transferlerin yapılması gerekir. Şuana kadar yapılan transferler de buna uygun transferler göremedik. Andre kaliteli bir oyuncu ancak kontra atak futbolu için uygun ve delici bir forvet değil. Yapılan transferlerin bu yıl oyun tarzının değişeceğine gösterge olabilir. Maçta bir başka kötü gösterge de takımın orta alanda çok top kaybetmiş olması ve her kaybedilen topun pozisyona dönüşmüş olmasaydı. Bu pozisyonlar değerlendirilmiş olsa çok farklı bir skorla mağlupta ayrılabilirdik. Bu sebepten özellikle defansa ve orta sahanın defansif noktalarına tedbir almamız gerekir diye düşünüyorum.

2020-2021 sezonunun yeni başlaması ve normalden uzun bir sezon olması sebebi ile, bir an önce yönetimdeki belirsizliklerin giderilmesi ve teknik heyetin kafasındaki soru işaretlerini silerek takımına ve maçlara odaklanması ve yapılacaksa transferlerin yapılarak takıma adapte edilmesi, bu takımın başarısı için ellerinden geleni yapmaları temennisi ile iyi bir hafta geçirmenizi diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.