Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GURUR VE ŞÜKÜR

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2020 12:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:21

Bu hafta Gaziantep sporu için gurur ve başarı haftası oldu. Önce Polisgücü hokey takımı Alanya da rakiplerini devirerek Avrupa Şampiyonu olarak göğsümüzü kabarttı. Gurur duyduk.. Sonrasında da Süper lig de ilk senesini kazasız atlatmak isteyen Gaziantep FK ile böbürlendik.

Beşiktaş deplasmanından ağır hasarla dönen Gaziantep FK,hava koşulları nedeniyle Göztepe deplasmanına gidemeyip maçı ertelenen Ç.Rizespor'la haftanın son maçında karşı karşıya geldi.

Her yönüyle ilginç bir maç oldu.. Golsüz beraberlikle biten ilk yarının ardından Gaziantep FK nın ikinci yarının başında Sousa'nın füzesiyle öne geçmesi ve Ç.Rizespor'un sahada 10 kişi kalması ile heyecan arttı.. Golden 10 dakika sonra 5'er dakika arayla gelen iki penaltı kaçınca maç ne oluyoruz havasına büründü. Sumudica’nın oyuna müdahalesi demolirize olmaya yüz tutan oyuncuları uyandırdı. Yaptığı oyuncu değişiklikleri ile de 90 da gelen gol Gaziantep FK 'ya şükür dedirtti.

Sumudica’nın devre arası transferlerinden Maxim Lider Sivasspor'u perişan ederken diğer transferi Sousa’da Ç.Rizespor karşısında maçı kurtaran oyuncu oldu. Bugüne değin kullandığı 7 penaltıdan 5’ni kaçıran Muhammed ilk penaltıda topu dışarıya vurdu vurmasına da, akabinde kazanılan ikinci penaltıyıda Sumudica’nın itirazına rağmen ısrarla Maxim’den topu alıp kullanması ve kaçırması saha içi disiplinsizliğin en bariz örneği oldu. Muhammet penaltı pozisyonlarını yaratan oyuncu.. Ama illa kullanacak oyuncu değil. 1-0 önde götürülen maçta 2 penaltı kaçıran Gaziantep FK, son dakikalara kadar 35 dakika 10 kişi oynayan rakibi karşısında 90’da Djilobodji'nin golü ile skoru 2-0 getirerek şükür dedirterek maçı bitirdi.

Kaleci Günay, Djilobodji, ilk yarıda bir vuruşu direkten dönen Oğuz, Güray, Morais ve Sousa göze batan oyunculardı. Cezalı Kana Bıyık'ın yokluğu pek aranmasa da Maxim’in etkisiz oyunu ve Kayode'nin ligin ilk devresindeki havasından uzak olduğu gözlerden kaçmadı. Sumudica'nın Muhammet'i oyundan alması ve sonrasında taraftarlara alkışlatarak oyuncusuna sahip çıkması övgüye ve alkışa değer.

Alınan galibiyet ve 30 puanla lig sıralamasında ki 9’ncu sıra görüntüsü de süper...

Avrupa şampiyonu Polisgücü Hokey takımına ve Gaziantep FK'ne, Gazi şehrimize yaşattıkları heyecan ve gurur için tebrikler ve teşekkürler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.