Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜZEL BİR YIL OLSUN

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2019 11:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:13

Zaman çok çabuk geçiyor,

Bir yılı bitirirken yeni yıl bitmek için hızla yol alacak.

Öyle ya da böyle, acısıyla, tatlısıyla 2019 bitti gitti.2019 yılı sizin için nasıl geçti, ancak siz bilirsiniz. Belki sıkıntılarla boğuştunuz. Belki sevindiniz. Belki üzüldünüz. Belki yeni bir işe girdiniz. Belki işiniz vardı, yitirdiniz. Belki sevdiklerinizi kaybettiniz.

Belki de bunların hepsini, birazını, daha fazlasını yaşadınız.

Bir şekilde oldu bitti işte.

Zaman zaman fazla mı büyütüyoruz bu yeni yıl konusunu diye düşünüyorum. Bazen soruyorum kendime: Ne oluyor yani tarih değişince? Hastalar birden iyileşiyor mu? Acılar tatlıya dönüşüyor mu? Kayıplar geri mi geliyor? Olan borç, harç mı siliniyor?. Yoksa isteklerimiz anında gerçekleşiyor mu..

Tabiki hiçbiri değil 2019 ne ise, belkide 2020 de aynı olacak birçok kişi için. Temennimiz hep iyi olsun kötülükler geride kalsın.

Ama yenilikler olmasa, yeni fırsatlar, yeni başlangıçlar olmasa, umut olmasa, nasıl geçer ki hayat?

Biz tabi ki istiyoruz insanların, arkadaşlarımızın, dostlarımızın hayattan beklentileri her ne ise 2020′de biraz daha yaklaşsın dileklerine isteklerine.. İş kurmak. aile kurmak sağlıksa dilediğiniz, ya kendiniz, ya da bir sevdiğiniz için, tez zamanda bulsun sizi.. Başarıysa aradığınız, gani gani alırsınız çalışmalarınızın karşılığını. Buna inanın

siz, siz olun hatta bazen ümitler tükenmiş gibi görünse de zamana özen göstermeyi, her işin üstesinden gelebileceğinizi unutmayın..

Yaşadığımız tüm güzellikleri içimize sindirip, olumsuzlukları bir nefeste unutabileceğimiz ve yepyeni umutlarla merhaba diyebileceğimiz güzel bir yıl. olarak düşünmek lazım aslında yeni seneyi.

Bu yeni yılla beraber yaşımıza bir çentik daha attığımızı, ama o nispette tecrübelerimizi katmerleştirdiğimizi düşünerek Yeni umutlara, yeni heyecanlara, yepyeni güzelliklere merhaba demek için; daha çok sevmek ve sevilmek, daha çok umutlanmak için yeni yılı hayatımızın yeni bir adımı olarak düşünmeliyiz..

Yılmadan, bıkmadan, azimle ve sebatla. Her ulaşılan hedef bizler için diğer hedeflerimize ulaşmamızda itici bir motivasyon etkisi yapacaktır hiç kuşkusuz. Önemli olan belki de ilkine başlayabilmektir,

Ama insan olmak doğru, adil ve vicdan sahibi olmak her şeyden önemlidir. Her ne olursa olsun vicdanı elden bırakmamak gerekir.

Ne demiş Mevlana, vazifesini tam yerine getirmemiş olanın vicdan yarasına ne mazeretin devası ne ilacın şifası deva gelirmiş. Yine Yılmaz Odabaşının sözünü hatırlayalım, Herkes kendi vicdanının önünü süpürse, ülkem bembeyaz olur. Ancak herkesin gözü bir diğerinin üstünde ne yazık ki.. Sağlıklı ve mutlu nice yıllara...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.