Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAFTANIN GÜNDEMİNDEN-FISTIK SEZONUNDA DEĞİŞMEZ KURALLAR

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2021 13:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:06

Bizim memlekette her fıstık sezonunda rekolte konuşulur, fıstık toplama ücretleri konuşulur, devlüp fiyatları konuşulur ama mahsulün fiyatı konuşulmaz, bilinçli olarak fiyat düşürülür biri yağlanır, diğeri dağlanır. Ağaların işine geldiği gibi. Bu her zaman böyledir. Ay çekirdeği karpuz çekirdeği, kabak çekirdeği kaç para fıstık kaç para.

HER VAKANIN RAF ÖMRÜ 3 GÜN

Düne kadar aklımızda deprem vardı derken mülteciler oldu. Onlar hayatımıza sanki çok hızlı girdi ve çıktı. Sonra gündem korana virüs oldu. İnşallah yakın bir zamanda korona virüs yerini iyi şeylere bırakır ve çıkar hayatımızdan derken ülkeye giren Afganları konuşmaya başladık. Akabinde hepimizi derinden üzen yangınları konuşuyoruz. Bizim ülkede bir vakanın raf ömrü 3 gün. 3 gün sonra yerini başka bir skandala bırakıyor. Yeniden gündem Sedat Peker gündem ile ilgili Twitler atmaya başladı. Uyarı üstüne uyarı yapıyor. Yarın ne olacak bakalım.

NİZİP LİSANSLI DEPO

Hasat dönemlerinde tarım ürünlerindeki arz yığılması nedeniyle oluşan fiyat düşüşlerinin önlenmesi ve piyasanın dengelenmesi,

Özellikle finansman sıkıntısı çeken küçük çiftçiler ile ürün sahiplerinin, lisanslı depolara verdikleri ürünleri karşılığında aldıkları ürün senetleri aracılığıyla bankalardan kredi ve finansman sağlamaları, tarım ürünleri ticaretinin herkesçe kabul gören standartları belirlenmiş ürünler üzerinden yapılması, kaliteli üretimin teşvik edilmesi, güvenli bir piyasanın oluşturulması için Lisanslı depo şart.

Geçtiğimiz gün Vizyon2023 Nizip' adlı toplantıda Ticaret Borsası Yetkilisi Vali bey'den Lisanslı depomuz yok Gaziantep Ticaret borsası tarafından yapılan lisanslı depo uzak biz lisanslı depo istiyoruz dedi. Ama Bildiğim kadarı ile lisanslı depoyu Gaziantep Ticaret borsası yaptı gerek işbirliği gerek kredi ile. Eğer Nizip'e lisanslı depo lazımsa bunu Ticaret borsasının öncülük etmesi gerekmezmi? Üstelik bildiğim kadarı ile Nizip'e çok modern bir Lisanslı depo yapılıyor galiba yakın zamanda da bitecek tüm izinler ve anlaşmalar yapılmış. Hali hazırda yapılan lisanslı deponun hem borsa, hem üreticiler tarafından desteklenmesi teşvik edilmesi gerekir. Bölgede yeni arayışlar yerine müteşebbis tarafından yapılan ve bölgede ilk olan lisanslı depoyu yapanların teşvik ve takdir edilmesi görüşündeyim

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Zırt pırt habire şehrimizde meydana gelen elektrik kesintilerinin küçük bir kısmı planlı çalışmalar için yapılsa da büyük bir kısmının artık keyfiyetten kaynaklandığını düşünmeye başladım. Görüldüğü üzere özellikle son günlerde kesintiler öyle arttıki neredeyse kronik bir hal aldı. Bu kesintiler nedeniyle birçok kişi ve kuruluş mağdur olmakta vatandaşın sıkıntısı görmezden gelinmektedir.

 Elektrik kesintilerinin sürekliliği vatandaşları bezdirdi. Yapılan tüm şikayetler sonuç vermiyor üstüne üstlük elektrik kesintileri artarak devam ediyor.

Memlekette elektrikler yağmur yağdığında kesilir, soğuk havada kesilir, sıcak havada kesilir, öksürsen kesilir, aksırsan kesilir, sanki her fırsatta kesilmek için bahane arar.

Allah aşkına ,ne bahane olabilirki kesintiler için. Müşteri faturasını ödüyor mu? Ödüyor. Birkaç gün geçikince faizi ile alınıyormu alınıyor. Elektrik dağıtım şirketi elektrikten para kazanıyor mu? Kazanıyor. Peki, o zaman neden bu kadar çok elektrik kesiliyor?

Memlekette gün içinde özellikle bu sıcak havada ve hafta sonu yaşanan kesintiler vatandaşı adeta isyan ettiriyor. Sürekli kesilen elektrik, yavaşlayan işler ve en önemlisi gerilen sinirler. Parasını ödediğin halde kullanamadığın internet.

Neden bu keyfiyete seyirci kalınıyor.

Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar tepkilerini her platformda ve sosyal medya üzerinden göstersede, bugüne kadar dağıtıcı firmadan elektrik kesintileri hakkında doyurucu cevap alamıyorlar alamadılar.

 Valla halk şunu söylüyor, bizi gerçek manada sömürüyorsunuz ama maalesef ki kimse sizi denetlemiyor, hesap sormuyor.

DERTLERİN DEVASIZI

İbn-i Sina'ya sormuşlar;

Dünya'da devası olmayan dert var mıdır?

Derdin devasızı, iyinin kötüye muhtaç olmasıdır demiş.

Yaşarken de ölürken de Allah, bizleri kendisinden başka kimseye muhtaç etmesin. Zalime boyun eğdirmesin. Yanlışa "doğru" dedirtmesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.