Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HEMŞEHRİ DERNEKLERİ VEYA FEDERASYONU NE YAPAR BİRİ AÇIKLAYABİLİRMİ

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2018 10:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:23

Bir heves ya da bir kişisel çıkar uğruna kurulan hemşehri dernekleri bir süre sonra kişisel çıkarların konuşulduğu yerler haline gelir.

Bu derneklerde görev yapanlar neden görev yapmak istediklerini görev yaptıkları sırada az çok belli ederler.

Bazılarını tenzih ederim ama o dernekler sayesinde toplumda itibar sahibi olup, bürokratından siyasetçisine, ticaret erbabından, sanayicisine üst düzey insanlarla tanışmak hatta milletvekili adayı olmak için gayret ederler. İş adamlarından ha bire para toplarlar.

Bunlardan bir çoğu seçim zamanlarında kendilerini daha çok gösterme çabasına girer fakat sonradan yine eski hallerine dönerler.

Yani bence, hemşehri derneği demek; Birkaç yataklı da olsa küçük bir misafirhanesi olmalı ve şehir dışından gelen hemşehrilerini ücretsiz, ya da cüzi bir meblağ karşılığında ağırlayabilmeli.

Hasta olana refakat, okul kaydı ya da başka bir iş için gelen hemşehrilere rehberlik hizmeti verebilmeli. Evlenen, sünnet olan, askere giden hemşehrilerine nakdi yardımda bulunabilmeli. Ramazan ayında, bayramlarda yoksul hemşehrilerini yalnız bırakmamalı, yaşadığı şehirdeki hemşehrilerinin haklarını gözetmek, öğrencilere burs vermek, fakir fukara olan hemşehrilerine iş, aş temin etmek, gerek sosyal açıdan gerekse siyasal açıdan sıkıntısı olan insanlara yardımcı olmaktır.

Ama bizde öylemi varsa da yoksa da her yerde yemek festivalleri düzenlenir festivale katılacaklarda hemşehrilik aranmaz, paralar alınır makbuzlar verilmez. Hatta hemşehri dernekleri federasyonu dedikodular doğruysa 180 milyara bu sıkıntılı dönemde sanatçı getiriyormuş. Bu ne kadar savurganlık, bu ne kadar para Allah muhafaza etsin. Dedikodular çalkanır durur. Vallahi suç duyurusu yapılmalı

ZAMLAR

İğneden ipliğe her şeye inanılmaz oranlarda haksız zamlar yapılıyor! Zamlar art arda geliyor. Marketlerdeki 700 üründen 385'ine ortalama yüzde 30 zam yapılmış. Zam yapılmayan ürünlerin ise gramajı düşürülmüş.

Kimi ürünler ise biraz zam yapmış, biraz gramaj düşürmüş. Acil önlem alınmalı yoksa bu zamlar yoksulluğu daha da arttıracaktır

FAYDASIZLAR

Bazı insanlar vardır para hırsıyla yaşar, hiçbir kimseye yararı dokunmaz. Malının mülkünün izini sürer, geceleri uyumaz, bazen haram, helal demez hesabını bitiremez. Uykusuz geceler yaşar ve ölümden korkar. Stres içinde yaşar. Belki farkında değildir ama malının, mülkünün ve makamının ışığı kabir kapısına kadar onunla arkadaşlık eder, ama öldükten sonra ışığı cılız bir mum gibi çabuk söner, bir müddet yansa da yavan kalır.

Memlekette geçmişte bir yerlere gelmiş ama esamesi okunmayan o kadar çok insan var ki. Valisinden, Belediye başkanına, siyasetçisinden en üst bürokratına ve iş adamına kadar. Bunların, adı sanı çabuk unutulur. Çünkü memlekete ve millete bir hayrı olmamıştır

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.