Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHTİRAS VE İNAT

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2017 13:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:00

Olan oldu. Gaziantepspor, son derece kritik, mutlaka kazanması gerektiği Kasımpaşa karşısında, üstelik de kendi sahasında rakibine 2-0 yenilerek, lige resmen havlu attı.

Başkan İbrahim Kızıl'ın kulüp yönetimini bırakmama ihtirası ve başarısızlıklar karşısındaki istifa etmeme inadı, koca kulübü bugünkü hale getirdi. Gerçi daha sezon sonuna kadar 10 maç daha var. Ama ligin dibine demir atan ve teknik direktörünün hamase demeçlerinden başka hamle yapamayan takımdan, ligde kalmasını beklemek hayal olur.

Özellikle sezon başında Başkan Kızıl'ın tutumuyla, şehirden iyice uzaklaşan takımın, şehrin ileri gelenlerinden, mülki ve yerel yöneticilerine kadar uzanan destek zincirinden yoksun kalması, taraftarı da takımdan uzaklaştırdı. Taraftar desteğine en çok ihtiyacı olduğu maçlardaki ilgisizlik futbolcuların da sahadaki mücadele azmini aldı götürdü. Ailece kulübü yöneten Kızıl'ın gereksiz oyuncu transferleri ve isabetsiz teknik adam seçimleri de başarısızlığın tuzu biberi oldu.

Gerçekci olmaktan uzak, teknik adamlıktan çok, siyaset yapmayı tercih eden tutum içerisindeki hocası da, gereksiz ve laobali demeçleri ile vurdumduymaz tavırlar içerisine girince, şehirle ipler iyice koptu.

Aslında Bülent hocanın gelişi ile gözle görülür toparlanma süreci içerisine de girilmişti. Birer birer de olsa puanlar alınıyordu. Ama Kasımpaşa maçındaki gibi kritik maçlarda seyirci desteğinin olmaması, sahada mücadele eden isabetsiz kadroyu da etkiledi.

Kasımpaşa maçı için yazacak fazla bir şey yok. Bülent hoca ,son maçlardaki kadrosunu bozmamış. Sadece Fatou ve Pedrosa yok. Musa ve Muhammed İldiz sahada. Haftalardır 18 kişilik kadroya alınmayan, aslında takımın ihtiyacı olan Şenol yedek kulübesinde. Takımın geleceği olan, sezon başından beri iyi performans sergileyen Orkan ve Abdülkadir yedek kulübesinde bile yoklar. Tamam hocanın tercihidir. Ama, kaybettiğin zaman da sonucuna katlanacaksın. Ağzından çıkanı kulağın duyacak. Onaylamak mümkün değil ama, her ne kadar acizlik olsa da küfür yediğin zaman da dövünmeyeceksin. İlk yarının sonucu karşılıklı etkisiz ataklardan sonra 0-0.

Ama ikinci yarı golü düşünen Kasımpaşa Andre ile de 55.ci dakikada 1-0 öne geçti. Zaten takımın mücadele gücü ve maç bu dakikada bitti. Bülent hocanın hamle yapmak için yaptığı oyuncu değişiklikleri maçı aleyhe çevirdi.60.cı dakikadan sonra oyun tamamen Kasımpaşa'nın kontrolüne geçti. Başta Elyasa olmak üzere defansın ağır ve aksak olması, bu acınacak görüntünün en büyük etkeniydi.. Ben Hatira'nın oyundan alınmasından sonra, kanatlardan top gelmemesi, Ghilas'ın çabalarını boşa çıkardı.90.cı dakikada gelen ikinci Kasımpaşa golü de puan ve kümede kalma umudunu yeni stada gömdü.Belki de, bu şehrin spor tesislerine damgasını vuran yeni yapılan stada ismi bile düşünülmeyen Kamil Ocak'ın ahıydı. Yazık. koca çınar göz göre göre yıkıldı yıkılacak.. Unutulmasın, sadece takım düşmüyor. Şehirde küme düşüyor.. Otelcilik sektöründen, yiyecek içecek sektörüne kadar ekonomik olarak kayıp azımsanmayacak kadar büyük olacaktır. Gaziantepspor'u ve şehri bu duruma getirenler utansın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.