Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İNSAN İHTİYACI VE SANAL ALEM

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2021 11:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:06

Eskiden de biraz öyleydi ama Pandemi ile birlikte, kendi kabuğu içinde yaşamaktan asosyal, öfkeli, soğuk, mesafeli, güvensiz, hoşgörüsüz bireylerden oluşan toplum oluştu. İster istemez sevgisiz bir toplum olunca da gittikçe yüzeyselleşiyor, sığlaşıyor ilişkiler. İnsan kendi kendisine yabancılaşıyor…Ve bu durum gittikçe sıradanlaşıyor..

Estetik kaygılar, nezaket, samimiyet, dostluk gün geçtikçe azalıyor. Mizah duygumuzu yitirdik gülümsemelerimizi unutuyoruz

Belki de bu yüzden insan, insana olan ihtiyacını sanal dünyadan karşılıyor artık. Gerçeklerle kendisi arasındaki yabancılaşmadan böyle kurtarıyor kendini.

Sanal alemin bize sunduğu sonsuz olanaklar elimizin altındayken insani ilişkilere gerek olmadığını düşünüyoruz.

Ekranda gördüğümüz resmin bile gerçek olup olmadığını bilmek istemeden paylaşıyoruz en mahrem duygularımızı. Bir düşünsenize sanal dediğimiz ortama ayak bastığınızdan beri tükettiğiniz insanları, kaç kişiye selam verdiniz, kaç kişiyle tanıştınız, kaç kişi ilk tanıştığınızda merak uyandırıpta sonra sıradanlaştı, kaç kişiyi daha sonra görmezden geldiniz. Yaşadığımız devir tüketim devri, herşeyi tüketiyoruz, bir türlü birikim yapamıyoruz, sanırım en acısı da tükettiğimiz insanlar..

SİYASET NEDİR

Rahmetli Rauf Denktaş, Siyaset devamlı çalkantılarla dolu bir hayat, gizli çukurlarla dolu çetin bir yoldur. demiş.

Valla ben memleketimdeki siyasete bakıyorum da;  Kimin eli kimin cebinde. Kim kime düşman, kiminle dost bilemiyorsunuz. Hiçbir şey göründüğü gibi değildir; kara bildiklerimiz ak, ak bildiklerimiz kara çıkabiliyor.

MEMLEKETTE YENİ SİYASİ YÜZLER

Vatandaşın gözünde aynı ve belli kişilerin her zaman siyasetin, kurumların içinde bulunması siyasette başka adam yok mu güvensizliğini getirmiştir. Siyaset yeni isimler, yeni vizyonlar, yeni yüzlerle beslenirse başarı yakalanır. Gördüğüm kadarı ile siyasi partilerde genç arkadaşlar ve yeni yüzler var. Artık araştıran soran meseleleri konuşan arkadaşların olduğuna inanıyorum. Hakikaten neden hep aynı kişiler her yerde olsun, başka adam mı yok. İşte bu yüzden vatandaş yerel ve genel siyasette uygulanan politikalara güvenmiyor. Siyasette denenip de başarısızlığı kanıtlanmış, memleketine hiç bir faydası olmamış biri ile, denenmemiş ama başarılı olma iddiası ve heyecanı ile ortaya çıkan birisi arasında fark vardır diye düşünüyorum. Bakalım yeni yüzler memlekette bir heyecan katacak mı, yoksa onlarda mı sıradanlaşacak bekleyip göreceğiz.

SİYASETİN GÜNDEMİ

Siyasette gündem şaşırtmıyor. Ülkemin gündeminde genelde vatandaşın umurunda olmayan suni olaylar var. Yaygın medya suni gündemleri pişirip, pişirip vatandaşın önüne koyarken vatandaş kendi gündemini değiştirecek adımlar bekliyor. Ne diyor yazar; Toplum depremden kurtulabilir, terörü yenebilir, Coronayı bertaraf edebilir ama unutmayın ki; yoksulun belini büken açlık, yoksulluk, sefalet insana her şeyi yaptırıyor!

NEYE BAKACAĞIZ

Ne habere bakılacağı var, ne de dinlemeye. Memlekette ölçü ve ayarın dozu iyice kaçtı. Eskiden siyasilerde nezaket, üslup vardı. Şimdi üste çıkmak için her şey mübah. Tabloya bakınca memlekette geçim sorunu, tahammülsüzlük sorunu, güven sorunu, siyasilerde üslup,

sorunu ve en önemlisi saygı ve sevgi sorunu var.

GÜNÜN SÖZÜ

Derviş'e demişler ki falanca senin hakkında konuşuyor.

Derviş demiş ki; Kendi sayfasıdır istediği gibi doldurur.

Yaşamlar bizim kendi sayfalarımızdır, onu nasıl dolduracağımızı biz belirleriz. Önünüze set çeken kişi veya fikirlere aldırmayın. Kimse son çareniz değil. Sıkıntılar yaşanır, sıkıntılar atlatılır Siz kendinize güvenin yeter. Herkes kendi işine baksın. Aldırmayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.