Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İNSANLIK

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2019 13:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:07

Günümüzde, genelde, yalancı, çıkarcı, ikiyüzlü, sinsi, samimiyetsiz ve içten pazarlıklı umut istismarcıların argümanları her kesimde beğeni görüyor. Ve o yüzdende iyilik, doğruluk silinip süpürülüyor. Kendine ve inandığı değerlere dürüst davranmayanlar yüzünden insanlık yitiriliyor, haksızlık ve münafıklar çoğalıyor. İnsanlar arasındaki diyalog, dostane ilişkiler kısaca her şey bozuluyor. Günümüzde insani değerlerden uzaklaşıldığı, insan tanımı içine giren kavramların ''zırvalama'' olarak görüldüğü, kibir'in gözleri kör ettiği ve insani ilişkilerin'' ihtiraslara yenik düştüğü zamanı yaşıyoruz. Dünya ve insanlık hızla bozuluyor. Anlam veremediğimiz ve veremeyeceğimiz bir düşünceyle. Maddiyata çıkarcılığa bağlanmış dostlukların çoğaldığı bu devirde gerçek dostluğu bulabilmek kısmet olsun herkese. Bu tür dostluklara arkadaşlıklara çok ama çok ihtiyaç var. Siz siz olun, iyi dostlar biriktirin. İyi dost her zaman iyidir.

MENFAAT

Dünya menfaatleri için iyilik edenlerin iyilikleri, avcının kuşlara yem atması gibidir Amaç bu olunca, insanlar dahil, her şey araç olarak görülüyor. İster istemez, hassasiyetler köreliyor, ölçüler değişiyor: Vatanımız, milletimiz, tüm insanlık adına bugün ve göreceğimiz günler güzellikler getirsin. Sağlık, huzur ve bereket versin gönlümüze ve ömrümüze

ELDEN GELEN ÖĞÜN OLMAZ

Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde gelmez. El atına binen tez iner. Tırnağın varsa başını kaşı. Sıfır beklentin ve kendine güvenin olsun. Sana sen'den başka kimseden fayda yok. Ölüm var geri kalan her şey boş. İnsanı insan yapan tecrübedir değildir yaşı. Zamanla öğretir insana doğruyu hayat telaşı. Cenab-ı Hak önce sağlık sonra huzur nasip etsin.

MEMLEKETİMDE KISKANÇLIK

Memleketimin en büyük sorunlarından biriside kıskançlık ve birbirini taklit. Her sektörde. Sağlık, Eğitim. Sanayi. Market. Biri ne yaparsa diğeri de hemen onu yapması. Sonuçta ne oluyor daha kötü eğitim, daha vasat sağlık ve kalitesiz satış yani elle tutulur iyi bir şey olmuyor.

DEVELER

Hoca bir gün vaaz için kürsüye çıkmış, "Elhamdülillahillezî deveye kanat vermedi" demiş ve kürsüden inmiş. Cemaat hep birbirlerine bakmışlar, hiç kimse hocanın ne demek istediğini anlayamamış. Birisi, "Hocam, biz bu dediğinden hiç bir şey anlamadık. Deveye kanat vermedi diye Allah'a hamd etmenin sebebi nedir?" diye sormuş. Hoca şu unutulmaz cevâbı vermiş : "Düşünsenize! Eğer Allah deveye kanat verseydi, herkesin damı başına yıkılmaz mıydı?".

GÜNÜN SÖZÜ

Hayat kısa, fırsatlar geçici, deneyler aldatıcı, karar vermek zor olsa da, her hayalin her hedefin bir bedeli vardır. O da azim, gayret ve inançtır. Bunlar varsa Allah'ın izniyle hiçbir yolda kalınmaz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.