Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KALDIRIMLAR DEĞİŞSİN BELEDİYELER ÇALIŞSIN

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2017 13:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:26

Bu yazıyı güncelleyerek tekrar yazma gereği duydum.

Hani birçok belediye pankart asar yazılar yazar, Belediyeler çalışıyor, şehirler gelişiyor diye. Ona istinaden belediyeler kaldırımları yeniden söker ve yeniden döşer. Ve bazen ortaya o kadar çirkin manzara çıkar ki üstelik bazı yerde sökülen kaldırımlar yeni döşenenlerden daha iyi durumdadır.

Tabi belediyelerin buna benzer çalışmaları da sürekli olarak vatandaşlardan tepki görür

Bazı belediyeler yaya yolunu bir iki kez değiştirmiş, kimisi granit taşları söküp adi kilit taşı döşemiş ve o taşlar o kadar kötü işçilikle döşenmiş ki vatandaş eskisini arar hale gelir.

Kimi Belediye Başkanı kaldırımlar vatandaşındır sloganını ortaya atmış ama bakıyorsunuz ki vatandaş kaldırım işgalinden kaldırımlarda dahi yürüyemiyor.

Taşları söküp söküp tekrar döşüyorlar. Belki de belediyeciliğin özü taş döşeme ile ilgilidir. Bilemiyorum.

Bir başkadır benim memleketim. Biri makama gelir temel atar, diğeri makama gelir temeli yıkar. Biri makama gelir binayı diker, diğeri makama gelir bakımsızlığa mahkum eder. Neden ? Kendisi yapmamıştır, önceki yapmıştır. Yıkılsın gitsin. Halkın parası boşa gitmiş kimin umrunda?

Taş döşeme öyle bir hal almış ki, birinci taşı kim döşemiş, ikinci taşı kim döşüyor, artık vatandaş şaşırmış durumda.

Çoğu zaman şehir meydanlarında yığınla kilit taşları görürsünüz. Bunlar nereye döşenecek, sökülenler ne olacak bilemiyorsun, adı üstünde belediyecilik..

Bazı belediye başkanları secim vaatlerinde halka ne söz vermişti. “Diğerlerine benzemeyeceğiz.” Halkta ne diye oy vermişti? Diğerlerine benzemeyin… Hakikaten birbirlerine benzemediler.

Vatandaş haklı olarak sorar hale geldi, bir kentin kaldırımları birkaç yılda bir eskirmi ki? Bu halk çok mu geziyor? Döşenen kaldırımların malzemeleri mi kötü? Kaldırımları döşeyenler mi kötü?

Yoksa kaldırım döşemekte bir hikmet mi var?

Artık vatandaşa gına geliyor kaldırım döşeyen belediyeleri gördükçe

Kaldırım döşenmesi gereken ve icap eden yerlere tabiki kaldırım yapmak lazım Ama baktığınızda daha çok kaldırımları değiştirerek, eskiyi kazıyıp yeniden döşeyerek yaptırıyorlar işleri.

Çok yazılacak şeyler var, biz bu konu ile ilgili yazımıza güzel bir sloganla nokta koyalım.Haydi hep beraber kaldırımları değiştirin, belediyeleri çalıştırın.

Sahi sormayı unuttum...Bu kentin veya ilçelerin kaldırımları kaç kere değişti bilen var mı? 1, 2, 3, 4, 5, 6 Yanıtı olan...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.